Njemačka slavila protiv Crne Gore

Njemačka slavila protiv Crne Gore

Midhat Šljivak

Rukometaši Njemačke savladali su selekciju Crne Gore rezultatom 29:21 u susretu grupe A Svjetskog prvenstva.

Igrali su Crnogorci jako dobro do 20 minute i vodstva 8:7, a tada Nijemci prave seriju 5:0, te prelaze u vodstvo. Ipak, na odmor su otišli sa samo dva gola prednosti 13:11.

Došli su Crnogorci do izjednačenja u nastavku. Nakon rezultata 14:14, uslijedila je nova serija Nijemaca od 7:0, koja je i riješila pobjednika u ovom susretu. Na kraju je Njamačka upisala sigurnu pobjedu od osam golova prednosti.

Klein i Theuerkauf su sa po četiri gola bili najefikasniji u slekciji Njemačke, dok je kod Crnogoraca ponovo Fahrudin Melić bio najefikasniji sa sedam golova.

Katar je u grupi B stigao do prve pobjede, a ubjedljivo su savladali Čile 31:23.

Sahbi Aziza je u pobjedničkom timu bio najefikasniji sa osam golova, a kod Čilea Feuchtmann je postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.