Njemačka sve slabija: Otpao i Glandorf

Problemi za Njemačku uoči baraža

Njemačka sve slabija: Otpao i Glandorf

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Njemačke u utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiji sa našim nacionalnim timom ući će oslabljena za Holgera Glandorfa.

Naime, ovaj sjajni rukometaš Flensburga povrijedio je koljeno, te je po treći put podvrgnut operativnom zahvatu, a iz njegovog kluba su obavijestili da je sezona za njega definitivno završena.

Podsjetimo, za Njemačku neće igrati ni Patrick Groetzki, koji je također povrijeđen, a u njemačkom sastavu najvjerovatnije neće biti ni Dominika Kleina, koji je suspendovan na dvije utakmice zbog crvenog kartona dobijenog na utakmici EP u kojoj je Njemačka poražena od Poljske.

No, treba dodati da su se iz njemačkog rukometnog saveza uputili žalbu na odluku EHF-a o kažnjavanju Kleina, te se u narednim danima očekuju nove vijesti vezane za ovaj slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.