Njemačka u problemima uoči susreta sa BiH

Hens se oprostio, Haas povrijeđen, Klein suspendovan

Njemačka u problemima uoči susreta sa BiH

Rukometna reprezentacija Njemačke suočava se sa velikim problemima uoči utakmice braža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine, koje se igra u Španiji, protiv našeg nacionalnog tima.

Posljednji problem za Martin Heuberger, selektora Njemačke, je odluka Pascala Hensa da se oprosti od nacionalnog dresa. Član Hamburga povlači se iz reprezentacije, jer će uskoro napuniti 32. godinu, a želi još nekoliko sezona igrati na visokom nivou za klub.

Hens je odigrao 199 utakmica u dresu njemačke reprezentacije, a postigao je 565 golova. Veliki uspjeh sa nacionalnim timom ostvario je 2004. godine kada je Njemačka postala evrposki prvak, te osvajanje drugog mjesta tri godina kasnije na Olimpijskim igrama. Kruna karijere je bila titula svjetskog prvaka 2007. godine.

Ranije se Njemačka suočila sa nekim problemima. Michael Haas, se povrijedio protiv Poljske na Evropskom prvenstvu, koje je nedavno održano u Srbiji. Saigrač našeg Enida Tahirovića u Goppingenu, slomio je nogu i njegov oporavak očekuje se najmanje za četiri mjeseca, tako neće biti spreman za susrete protiv naše reprezentacije.

U susretu protiv Poljaka Dominik Klein zaradio je crveni karton, te je kažnjen sa dvije utakmice, tako da će i on propustiti dvomeč sa BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.