Njemački klub će kupiti Mihojevića: "Sve nas je uvjerio"
Foto: SportSport.ba

Reprezentativac BiH opravdao očekivanja

Njemački klub će kupiti Mihojevića: "Sve nas je uvjerio"

Nekadašnji kapiten Sarajeva Marko Mihojević pokazao se kao pravo pojačanje za Erzgebirge Aue.

Mihojević je u redove njemačkog drugoligaša stigao tokom ljeta kao posuđen igrač PAOK-a. U početku u klubu i nisu bili pretjerani oduševljeni, ponajviše jer je došao fizički nespreman, ali u međuvremenu je bh. fudbaler postao jedan od najboljih defanzivaca u 'Zweiti'.

Tokom prethodne polusezone Mihojević je nekoliko puta biran u najbolji tim kola, a kada je tako, onda i ne iznenađuje što u Erzgebirgeu razmatraju da otkupe njegov ugovor od PAOK-a.

Potvrdio je to i predsjednik kluba Helge Leonhardt u razgovoru za Bild.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Ako nastavi igrati u ovom ritmu, onda to nije upitno. Marko nas je sve uvjerio u svoje kvalitete", poručio je Leonhardt.

Mediji u Njemačkoj špekulišu da bi cijena Mihojevićevih papira mogla iznositi oko 800.000 eura, ali Leonhardt nije želio o tome detaljnije govoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi