Njemački mediji: Tuchel odbio Bayern i londonskom klubu dao riječ

Novi trener Arsenala?

Njemački mediji: Tuchel odbio Bayern i londonskom klubu dao riječ

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Thomas Tuchel odbio je Bayern Minhen i to kako bi otišao u Englesku.

Krajem sezone je 44-godišnji Tuchel dobio otkaz u Borussiji Dortmund, a njemački Sportbild piše kako je imao ponudu Bayerna koji ga je želio za nasljednika Juppa Heynckesa.

Isti medij navodi kako je Tuchel saslušao ponudu Bayerna, ali da je istu kasnije i odbio, te da je razlog toga - Arsenal. Navodno je dao riječ Topnicima i pregovara s rukovodstvom ovog kluba.

U Arsenalu traže nekoga ko će dugoročno voditi tim, nekoga ko će nastaviti put Arsenea Wengera, ali i ko će pokušati da na Emirates donese titulu. Samo je pitanje koliko ima istine u navodima njemačkog lista.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tuchel je kao igrač nastupao za Stuttgarter Kickers i Ulm, a u trenerskoj karijeri je vodio Augsburgov drugi tim, Mainz i od 2015. do 2017. ekipu Borussije, s kojom je osvojio Kup u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi