Njemački niželigaš istopio Čelik

Pobjeda Wattenscheida

Njemački niželigaš istopio Čelik

Endin Čaušević, foto: SportSport.ba

Fudbaleri Čelika poraženi su danas od njemačkog niželigaša Wattenscheida (3:0) u pripremnoj utakmici koja je odigrana u Antaliji.

Zenički klub već nekoliko dana nalazi se na pripremama u Turskoj, a ekipa Slavena Muse odigrala je danas novi pripremni susret. Protivnik Čelika bio je njemački niželigaš Wattenscheid koji je uspio da slavio sa 3:0.

Njemačka ekipa mnogo bolje je otvorila susret i već u četvrtoj minuti povela je sa 1:0 kada je napadač ovog tima iskoristio lošu reakciju odbrane i pogodio za 1:0. U nastavku meča Čelik je pokušavao da se vrati, no nije uspio u prvom dijelu ozbiljnije da ugrozi gol protivnika.

U drugom poluvremenu igralo se većinom na sredini terena, Wattensheid je na početku imao nekoliko solidnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. U nastavku je bilo dosta više nervoze na terenu, te nekoliko sukoba između igrača, ali sudija je uspio na kraju da smiri strasti.

Najbolju šansu na utakmici Čelik je imao u 70. minuti kada se jedan od igrača ovog tima našao sam ispred protivničkog golmana, ali nije uspio da zatrese mrežu. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Wattenscheid je kaznio promašaj Čelika i nakon sjajnog solo prodora jednog od igrača ovog tima stigao do vodstva od 2:0.

Pet minuta kasnije bilo je sve jasno jer je njemački tim po treći put zatresao mrežu Čelika. Nakon prekida u kaznenom prostoru najbolje se snašao štoper protivničke ekipe koji je lagano loptu pospremio u gol zeničke ekipe za 3:0 što je bio i konačni rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripremni meč:

Čelik - Wattensheid 0:3

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Batistuta
Ma ugasi ligu Ovo je presmijesno
5 9
topalovic
Heeeei cigani,..druga liga mumu vam nategnem dobroooo,..
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi