NK Bjelovar pobjednik na turniru u Jelahu

NK Bjelovar pobjednik na turniru u Jelahu

M. Skaka
Teme:

U Jelahu je 15.08. održan tradicionalni memorijalni međunarodni turnir "Ibrahim Đonlagić", na kojem je učestvovalo 16 ekipa iz osam gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Tom prilikom je na stadionu NK Borac istrčalo oko 240 dječaka u kategoriji U-9 i U-10. Svi koji su bili prisutni mogli su da uživaju u prelijepoj predstavi malih nogometaša koji su se po lijepom i sunčanom vremenu borili za svoje klubove, ali i širili duh prijateljstva koji se mogao osjetiti na
svakom dijelu stadiona.

Nažalost nisu svi mogli da pobjede, pa seprolila i poneka suza zbog poraza, ali se i brzo zaboravila. Po završetku turnira organizatori NK Borac i MZ Jelah su bili zadovoljni u cijelosti jer je postignut cilj, a to je kvalitetno druženje mladih članova i širenje saradnje za naredni period sa drugim školama nogometa.

Poredak prve četveroplasirane ekipe u obje kategorije:

U-9 (2000 godište)

1. NK Bjelovar, Bjelovar (Hrvatska)
2. NK Novi Šeher, Novi Šeher
3. NK Zvijezda, Gradačac
4. NK Borac, Jelah

U-10 (1999 godište)

1. NK Bjelovar, Bjelovar (Hrvatska)
2. Zvijezda, Gradačac
3. NK Tošk, Tešanj
4. FK Proleter, Teslić

Ovom prilikom škola nogometa NK Borac Jelah je uzvratila gostoprimstvo školi nogometa NK Bjelavar iz Hrvatske kod kojih su gostovali 13.06. ove godine na jednom od najvećih turnira u Hrvatskoj, gdje je učestvovalo 60 ekipa od kojih je jedino ekipa NK Borac predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Dan poslije turnira mali nogometaši iz Jelaha su iskoristili za cjelodnevno druženje sa prijateljima iz Bjelovara kada su odigrane i dvije revijalne utakmice između ove dvije škole nogometa. Pored ove dvije utakmice odigrana je i revijalna utakmica "TATE protiv TATA", tj. utakmica u kojim su snage
odmjerili očevi mladih nogometaša obje ekipe.

Poslije utakmica svi zajedno su pošli u obilazak Jelaha i tvrđave starog grada Tešnja, nakon čega na žalost svih, gosti iz Bjelovara su morali krenuti nazad u Bjelovar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.