Ogromna cifra za platiti: Čeliku stigla "masna čestitka" iz Saveza

Odluka Disciplinske komisije

Ogromna cifra za platiti: Čeliku stigla "masna čestitka" iz Saveza

A. Čaušević

NK Čelik još uvijek nije riješio repove iz prošlosti. 

Zeničani polako, ali sigurno koračaju ka potpunom ozdravljenju međutim nepromišljenji ugovori potpisivani u prošlosti zadaju ogromne glavobolje aktulenom klupskom rukovodstvu.

Učestalo se pojavaljuju dugovanja prema bivšim igračima pa je vodeći klubi Čelika primorani da traže dogovor i potpisuju reprogram kako bi klub stao na zdrave noge.

Prema odluci Disciplinske komisije NSBiH na adresu zeničkog kluba stigla je nova masna čestitka sa ogromnim iznosom za platiti.

Naime, Čelik je dužan da svom bivšem igraču Erminu Huseinbašiću isplati čak 46.000 KM te 600 KM na ime troškova postupka.

Rok za isplatu 10. septembar, u protivnom Zeničani neće moći igrati takmičarske mečeve, odnosno susrete u Kupu BiH te Drugoj ligi centar.

Oglasi

Postupajući po Odluci Apelacione komisije NS/FS BiH broj: 02 – 3702 - 3/22 od 28.07.2022. godine, Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i
Hercegovine na sjednici održanoj dana 10.08.2022 godine u ponovljenom postupku na osnovu člana 98., a u vezi sa članom 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH donosi Odluku:

1. Obavezuje se NK „ČELIK“ Zenica, da na osnovu člana 98, a u vezi sa članom 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, isplati finansijska dugovanja u iznosu od
46.000,00 (slovima:četrdesetšesthiljada) KM, HUSEINBAŠIĆ ERMINU, koje dugovanje je nastalo na osnovu Sporazuma o izvršenju obaveze od dana 12.10.2020. godine.

2. Obavezuje se NK „ČELIK” Zenica, da na osnovu člana 115. stava 2. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 2. stavom 1. tačkom b) alinejom 1. Odluke
Izvršnog odbora NS/FS BiH, broj: 02-3025-5d/21 od 28.08.2021. godine, imenovanom igraču isplati troškove postupka u iznosu od 600,00 (slovima:
šeststotina) KM, uplaćene na ime takse za rješavanje podnesaka igrača profesionalca u prvom stepenu pred Disciplinskom komisijom NS/FS BiH.

3. Ukoliko NK “ČELIK” Zenica, ne isplati iznose navedene u tačkama 1. i 2. ove Odluke imenovanom igraču i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja/natjecanja NS/FS BiH, do 10.09.2022. godine, NK “ČELIK” Zenica će biti SUSPENDOVAN, od odigravanja svih prvenstvenih i Kup utakmica u takmičarskoj sezoni 2022/23.

Čelik se i ranije znao nalaziti u sličnim problemima te ih je uspjevao riješiti na vrijeme. Navijači ovog kluba se nadaju istom ishodu i ovaj put.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Za SportSport.ba je potvrđeno da je Huseinbašić posljednji igrač prema kojem Čelik ima dugovanja te kada ovaj slučaj bude okončan Zeničanima više neće prijetiti zabrana odigravanja utakmica 

Inače, Ermin Huseinbašić je poslije odlaska iz Čelika igrao za Radnik iz Bijeljine te Zvijezdu Gradačac. Trenutno je član Marsonije 1909 iz Hrvatske.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Catanzaro
Ovi ce se ugasit. Nemaju za kifle
2 10
Celicni45
Hajmo lagano riješiti i posljednjeg igrača kojem se dugovalo i to je to.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi