NK Čelik još nije isplatio dugovanja Borisu Paviću

Danas ističe rok određen od strane FIFA-e

NK Čelik još nije isplatio dugovanja Borisu Paviću

D. Kurbegović

Nogometni savez BiH prije sedam dana dobio je odluku od Svjetske nogometne organizacije FIFA-e kojem se nalaže da NK Čelik isplati dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću. 

FIFA-ina Komisija za sporove naložila je da do 11.novembra klub s Bilinog polja isplati dugovanja Borisu Paviću. Radi se o pravosnažnoj odluci koja je donesena 27. jula, ali je zbog neizvršavanja FIFA-e dala novi rok crno-crvenima. U suprotnom bi zenički klub trebao da bude sankcionisan prvo u vidu oduzimanja bodova, a poslije i izbacivanjem u niži rang takmičenja.

Budući da danas ističe rok za isplatu dugovanja, kako saznaje SportSport.ba, klub s Bilinog polja još nije skupio novac za Borisa Pavića, a to nam je u razgovoru za naš portal potvrdio i bivši trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nažalost dogovor nije postignut i uplata još nije izvršena. Danas ide pismo FIFA-e koja nakon toga određuje sankcije. Imali su više od godinu dana da riješe ovaj slučaj i meni je iskreno žao što nismo u tom periodu našli zajednički jezik. Koliko znam prva kazna je oduzimanje bodova, nakon toga idu teže sankcije. Za mene je ovo sve preemotivno jer ja klub i grad doživljavam kao svoj. Tu sam doživio fenomenalne stvari kao igrač i trener, ali ono što ti ljudi rade od kluba ne zaslužuje niko ko voli Čelik", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Pod vodstvom Borisa Pavića Čelik je odigrao 24 utakmice, uz učinak od 10 pobjeda, 10 remija, te samo četiri poraza. Stručnjak iz Sinja je zime u klub na njegovo insistiranje vratio domaće igrače Jusića, Heću, Karića i Salčinovića, te je forsirao domaće snage uz afirmaciju nekoliko mladih igrača poput Popovića, Grahovca i Burekovića, koji su dogurali do mlade reprezentacije BiH. On će ostati upisan u historiju Premijer lige kao prvi trener koji je osam mjeseci radio u jednom klubu, a da pri tome nijednom nije vodio ekipu s klupe! Trener Zeničana je svaku utakmicu dijelio savjete s tribina, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi