NK Čelik ostao bez važnog igrača pred gostovanje kod FK Velež
Anel Dedić istegnuo je ložu i neće konkurisati za derbi starih rivala, koji se sutra igra u Mostaru

Dedić ima istegnuće lože

NK Čelik ostao bez važnog igrača pred gostovanje kod FK Velež

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas će odraditi još jedan trening, a onda će se zaputiti za Mostar, gdje će u karantinu dočekati sutrašnji meč protiv Veleža na stadionu Rođeni.

Zeničani su dobro otvorili novu sezonu, te su osvojili četiri boda u sudaru sa Širokim i Sarajevom, dok je s druge strane Velež poražen od Mladosti i Zrinjskog. Domaćini sigurno imaju imperativ pozitivnog rezultata, dok s druge strane crno-crveni žele pokazati da nisu slučajno odigrali dvije dobre utakmice protiv jakih ekipa.

Stručni štab Čelika za duel protiv Veleža neće moći računati na usluge veznjaka Anela Dedića, koji je istegnuo ložu i neće konkurisati za gostovanje u Mostaru. Na njegovom mjestu će vjerovatno zaigrati Vladimir Grahovac, koji je odigrao veoma dobru protiv Širokog, ali i Sarajeva.

U ekipu se nakon oporavka od povreda vraćaju Ševko Okić i Petar Raguž, te bi i ova dvojica nogometaša trebala zauzeti mjesto u početnoj postavi za sutrašnji duel.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik po tradiciji loše prolazi u Mostaru, a posljednju i jedinu pobjedu u gostima protiv Veleža ostvarili su prije šest godina kada je bilo 0:2 za Zeničane, a strijelac oba gola bio je Jasmin Mešanović. Posljednji meč prije nego što će prije tri sezone popularni Rođeni ispasti iz Premijer lige, završen je podjelom bodova 0:0 na stadionu Rođeni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti