NK Čelik protiv FK Krupa bez Salčinovića i Miletića
Zeničani bi eventualnom pobjedom u Krupi bili u ozbiljnoj konkurenciji za treće ili četvrto mjesto i borbu za izlazak u Evropu

Zeničani žele nastaviti sjajan niz

NK Čelik protiv FK Krupa bez Salčinovića i Miletića

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika najbolja ekipa su u proljetnom dijelu prvenstva, Zeničani su u šest proljetnih kola upisali četiri pobjede i dva remija, te se trenutno nalaze na petoj poziciji Premijer lige.

Zeničanima su uslijed dobrih igara, naglo i porasle ambicije, a i navijači vjeruju da uz malo sreće, crno-crveni mogu i do Evrope ove sezone. Nakon remija na teškom gostovanju protiv Radnika u Bijeljini, izabranici Cihata Arslana u subotu će na još jedno teško gostovanje.

Čelik će gostovati kod ekipe Krupe, kojoj je možda protiv Čelika i zadnja šansa da se priključi GOŠK-u i Zvijezdi 09 u borbi za opstanak u Premijer ligi. Sigurno da su toga svjesni i na Bilinom polju, ali i podloge u Krupi, gdje je veoma teško igrati.

Tim s Bilinog polja put Krupe će bez dvojice nogometaša, kapiten Fenan Salčinović ima povredu koljena, ali bi trebao da bude spreman za meč protiv Tuzla Citiya, s druge strane treći žuti karton protiv Radnika dobio je stoper Luka Miletić i on će propustiti naredni meč. Zamjena za Miletića na stoperu vjerovatno će biti Okoli, koji je i protiv Tuzla Citiya igrao na toj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa i Čelik ove sezone su igrali na stadionu Krupe, a rezultat je bio 3:1 za domaćine, dva gola tada za Krupu je postigao Elvir Koljić, dok je jedan dodao Igor Makitan. S druge strane strijelac za Čelik bio je Anel Dedić.

Nema sumnje da je naredna utakmica ovih ekipa veoma važna kako domaćine u borbi za opstanak, tako i za goste iz Zenice, koji bi se s eventualnom pobjedom ravnopravno uključili i za borbu za treće mjesto.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Poslije krupe idu teške utakmice.
1 1
andi
Sada čemo vidjeti,jeli slučaj i štimanje sudija za čelik,ili smo dobri,,ako ne pobjedimo ovo sve pada u vodu,jer teške utakmice.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti