Otpisani u FK Sarajevo nose NK Čelik u borbi za Evropu
Hodžić se pokazao kao sjajno pojačanje na bočnim pozicijama, te iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto ga smatraju za jednim od najboljih bočnih igrača u Premijer ligi

Hodžić i Pavlović velika pojačanja za Zeničane

Otpisani u FK Sarajevo nose NK Čelik u borbi za Evropu

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika pravo su iznenađenje proljetnog dijela prvenstva. Zeničani su u šest proljetnih kola upisali četiri pobjede i dva remija, te su uz Radnik jedina ekipa koja još uvijek nema poraza.

Zeničani su u subotu uz dosta muke i Bijeljinu napustili neporaženi, te nastavili svoj pozitivan niz, koji ih je ostavio na petom mjestu s 35 bodova, jednim manje od četvrtoplasiranog Željezničara, te četiri manje od Širokog Brijega, koji je na trećoj poziciji.

Izabranici Cihata Arslana do kraja prvenstva pokušat će napraviti iznenađenje, te možda izboriti i plasman u Evropu.

Ne smije se niko iz ekipe Čelika pojedinačno isticati kada je u pitanju ekipa, koja je u šest kola neporažena. Zeničani izgledaju kao tim iz kojeg u svakoj utakmici iskoči neki pojedinac.

Ipak moramo istaći dvojicu igrača, koji su za kratko vrijeme pobrali simpatije na Bilinom polju, a riječ je o nogometašima koji su u zimskom prelaznom roku stigli na Bilino polje. Riječ je o Dušanu Hodžiću i Bojanu Pavloviću, ovi igrači "otpisani" su od strane struke aktuelnog lidera, što možda i najbolje govori o jačini Sarajeva, te su u Čelik došli na šestomjesečnu posudbu. Hodžić je već u prvoj utakmici protiv Slobode pokazao da je i danas jedan od najboljih bočnih igrača u ligi, dok je Pavlović protiv Mladosti, te u subotu protiv Radnika bio igrač utakmice i najzaslužniji je što su Zeničani ostali neporaženi protiv Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pavlović sa Sarajevom ima ugovor do kraja sezone, te nije isključeno da svoju karijeru, odnosno svoj boravak na Bilinom polju produži i nakon ljeta. S druge strane Hodžić ima ugovor s bordo ekipom do ljeta 2020. godine, ali kako sada stvari stoje, teško će ovaj igrač zaigrati na Koševu, s toga ne treba čuditi i ako sjajni desni bočni i naredne sezone bude nosio crno-crveni dres.

Nogometaši Čelika u narednom kolu gostuju ekipi Krupe, te će ta utakmica sigurno odrediti mnoge stvari kada je u pitanju borba za Evropu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebi
dusana je unistio musemic kao sto je sad unistio bekica i pola nekih drugih momaka koji su prije sezonu ili dve bili za klasu od danasnjih kvazimoda
0 14
Elmedinn
Cipiripi djecace mali,za tvoju informaciju,i Zeljo i Sarajevo i svi klubovi koji se bore za Evropu u PL BiH,imaju milionske dugove,samo sto se to vjesto krije od javnosti.Ne branim nikoga,ali ti garantujem zivotom da i Zeljo i Siroki i Zrinjski i Sarajevo grcaju u milionskim dugovima,samo se to krije od nas obicnih smrtnika!A,ti negdje procitao novinarski clanak za Celik,niti ti znas niti taj neki doticni novinar koliki je stvarni dug NK Celik.I ne seri!Nisi ni ti ni ja bio u prostorijama NK Celik kada se utvrdjivao dug,niti taj doticni placeni novinar koji siri dezinformacije za veceru,kutiju cigareta,koje mu stave u dzep pojedini ljudi iz klubova da blate te iste klubove!
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi