NK Čelik prvak Druge lige FBiH, grupa "Centar"
Zeničani su ove sezone bez premca u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar", a pobjedom protiv Mošćanice i zvanično su osigurali naslov prvaka, te plasman u doigravanje

Pobjedom na Ilidži osigurali prvo mjesto četiri kola prije kraja

NK Čelik prvak Druge lige FBiH, grupa "Centar"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prvaci su Druge lige FBiH, grupa "Centar". Zeničani su danas slavili na gostovanju na Ilidži kod Mošćanice rezultatom 0:6 i tako četiri kola prije kraja sezone obezbijedili prvo mjesto i plasman u baraž za ulazak u 1.ligu FBiH.

Zeničani su danas doputovali bez nekoliko standardnih igrača, ali to je svakako bila i prilika za neke igrače da se nametnu, te obezbijede mjesto u timu pred finiš sezone i utakmice u doigravanju.

Očekivalo se da će domaća ekipa biti ozbiljniji protivnik gostima iz Zenice, ali to se nije desilo. Izabranici Armina Duvnjaka sav posao završili su u prvom poluvremenu. Do vodstva Čelik dolazi u 20. minuti, a nakon sjajne asistencije Sivca, gol za vodstvo 0:1 postiže mladi Durmiš, koji se polako vraća u formu u kojoj je bio u prvom dijelu sezone. Drugi gol crno-crveni postižu u 28. minuti, a strijelac je još jedan krilni igrač Emir Karalić. Sjajnu izvedbu gostujućih fudbalera kruniše Mirsad Šijerkić u 41. minuti za visokih 0:3 za Čelik, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Gdje su stali u prvom poluvremenu, gostujući fudbaleri nastavili su u drugom dijelu. Novi gol u mreži Mošćanice,a strijelac za 0:4 je ponovo Mirsad Šijerkić, inače prvi strijelac Čelika u ovoj sezoni. Nastavili su se napadi gostujućih nogometaša, koji su danas bili veoma raspoloženi za igru, a novi gol za Čelik za visokih 0:5 postiže Selim Žuna. Nakon petog gola igru su napustili: Durmo, Šijerkić, Sivac, Vardo i Žuna, a trener Duvnjak priliku za igru dao je rezervnom golmanu Mlači, zatim Smajiću, Huzbašiću, Šariću i junioru Bašiću. Do kraja utakmice šlag na sjajnu partiju Zeničana stavlja junior Bakir Bašić golom za konačnih 0:6 za ekipu Čelika.

Nakon današnje pobjede Čelik je prvi na tabeli sa 69 bodova, drugoplasirana Kolina ima čak 13 bodova manje, odnosno 56, dok je na trećem mjestu Bosna sa 55 bodova. Mošćanica je nakon današnjeg poraza ostala na šestoj poziciji sa 36 bodova na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U posljednja četiri kola Čelik će dočekati Krivaju u subotu na Bilinom polju, zatim slijede dva gostovanja ekipama Azota i Koline, te će u posljednjem kolu na Bilinom polju dočekati ekipu Unisa.

Svi navijači kluba s Bilinog polja vjeruju da će crno-crveni u doigravanju biti na nivou igara u prvenstvu i Kupu BiH, te da će izboriti ulazak u 1.ligu FBiH, što je bio i cilj kluba prije početka sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Sretno pa lagano iduce god do premijer lige !
7 0
user1657734262
Bravoo Čelikovci ! Tako se gine i bori za svoj klub, ugledati se na rad Celika i upravu Celika trebaju svi klubovi u premijer ligi. Ljudi s tribine preporodili klub.. Polako ali sigurno vratit cete se tamo gdje vam je mjesto a to je vrh BH fudbala ! Pozdrav iz Tuzlee , od crveno crne rajeee
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi