NK Čelik prvi nogometni klub u BiH kome će sponzor biti BH Carlsberg
Potpisivanju ugovora prisustvovali su ispred kompanije Carlsberg BH, generalni direktor Amir Tobudić, te ispred NK Čelik, generalni sekretar Ismar Huskić

Saradnja potpisana na stadionu Bilino polje

NK Čelik prvi nogometni klub u BiH kome će sponzor biti BH Carlsberg

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u prostorijama NK Čelik iz Zenica potpisan marketinški ugovor između kompanije Carlsberg i kluba s Bilinog polja. Saradnja je potpisana na godinu dana, a svi se nadaju da će ona potrajati i mnogo duže.

Povodom potpisivanja ugovora medijima se obratio direktor kompanije Carlsberg BH Amir Tobudić.

"Ovo je prvi ugovor koji smo potpisali u BiH s nekim nogometnim klubom. Naš izbor je pao na NK Čelik i mi smo zadovoljni i sretni što smo danas potpisali ugovor s jednim od najvećih klubova u BiH", istakao je Tobudić i dodao:

"Znate da smo mi ponosni sponzori i OKK Sloboda iz Tuzle s kojima smo napravili i još uvijek pravimo mnogo pozitivnih stvari. Možda mnogi ne znaju, da smo mi kao firma ponosni sponzori već 25 godina jednom Liverpulu".

Svjestan je kapaciteta kojeg ima NK Čelik, glede njegove tradicije, navijača, ali i šire lokalne zajednice.

"Naravno mi želimo pomoći jednom velikom klubu, te se i na taj način "sprijateljiti" s lokalnom zajednicom. Čelik je klub u kojem su svoju karijeru počeli mnogi poznati svjetski i evropski igrači poput: Spahića, Krstajića, Bolića, Hibića, Šabića i mnogih drugih. Želimo kroz ovaj ugovor unaprijediti klub i biti ponosni sponzori kluba, koji će vjerujem u naredim sezonama igrati važnu ulogu u bh. nogometu. Drago mi je što smo danas potpisali ovaj ugovor i vjerujem da će obje strane biti zadovoljne", kazao je Tobudić.

Ispred NK Čelik, medijima se obratio generalni sekretar Ismar Huskić.

"Nakon razgovora, koji su trajali nekoliko sedmica, čast nam je da ovdje predstavimo saradnju s tako jednom renomiranom firmom kao što je Carlsberg, odnosno brand "PAN". Vjerujem da je ovo samo početak jedne lijepe saradnje, koja će biti od velikog značaja kako za kompaniju, tako i za naš klub. Svjesni smo da Carlsberg mnogo pomaže bh. sportu kroz razne projekte i drago nam je da smo sada i mi dio te priče", ističe Huskić.

Potom se osvrnuo i na određene detalje ugovora koji je potpisan između dvije strane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno ovaj ugovor nosi određene prava i obaveze kako nas, tako i kompanije Carlsberg. Ono što mogu kazati da je ugovor potpisan na godinu dana, te da će logo ove firme biti na šorcevima naših nogometaša. Mnogo će nam značiti ova saradnja radi unaprjeđenja poslovanja kluba", kazao je Huskić.

Za kraj još je rečeno da će da će od 1. marta u Zenici u 20 kafića biti organizovane nagradne igre za navijače Čelika, te da će se svakog mjeseca izvlačiti nagrađeni, koji će dobivati dres kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

owees
Napred CELIK ljubavi moja
7 3
ComputerNumericControl
Cestitke NK Čelik na sklapanju ugovora sa Carslbergom.Ono sto mene posebno raduje je to sto je Mittal spreman biti generalni sponzor nogometnom klubu Čelik,stim da do pocetka jula mjeseca ove godine NK Čelik treba da dostavi potrebnu dokumentaciju o deblokadi racuna i verifikovani transakcijski racun.Lp
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije