NK Čelik šokirao bezidejni NK Široki Brijeg i odnio čitav plijen sa Pecare

Premijer liga BiH, 1. kolo

NK Čelik šokirao bezidejni NK Široki Brijeg i odnio čitav plijen sa Pecare

Večeras je na Pecari odigran posljednji susret 1. kola Premijer lige BiH. Široki je ugostio ekipu Čelika, a gosti iz Zenice su slavili pobjedu rezultatom 0:1 i odnijeli bodove sa Pecare.

Široki je od početka kontrolisao posjed, dok se Čelik orijentisao na kontre i u prvom poluvremenu imao nekoliko zaista opasnih akcija.

Prva velika prilika viđena je u devetoj minuti kada je Ćorić sjajno prošao i uputio povratni pas za Jurilja. Ipak, Jurilj je iz odične pozicije šutirao preko gola Čelika.

Slična akcija viđena je tri minute kasnije pred golom domaćih.

Huseinbašić je probio po desnom krilu i uposlio Dedića koji je imao puno prostora, ali je također šutirao jako neprecizno.

Široki je pritiskao, a u 23. minuti uspio zatresti mrežu gola Čelika, ali je pogodak domaćih poništen zbog faula Bagarića nad golmanom gostiju.

Pavlović se istakao kada je u 31. minuti spriječio gol Širokog, ali golman Čelika ne bi mogao ništa šest minuta kasnije. Ipak, Bagarić nije uspio prikucati loptu u gol nakon šuta Babića, pa je propala druga velika prilika za Široki.

Pred sam odlazak na odmor je ponovo zaprijeto Jurilj. Ipak, njegov šut je izblokiran, pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 51. minuti. Ostavili su gosti previše prostora Babiću koji se našao u odličnoj situaciji, ali je šutirao pravo u Pavlovića.

Period nakon toga nije ponudio previše uzbuđenja. Tempo igre je bio znatno sporiji nego u prvom dijelu.

Čelik se povukao, a Široki nije uspijevao pronaći put do gola protivnika. Bilo je tu i puno prekida, a prvo naredeno uzbuđenje je viđeno u 72. minuti kada je Zvonimir Vukoja uputio delekometni pokušaj, ali je Pavlović sjajno reagovao.

Samo dvije minute kasnije je Čelik stigao do vodstva.

Uspavani domaćini su ostavili previše prostora Zeničanima, koji izvode brzu akciju, a Huseinbašić pogađa za 0:1.

Nakon primljenog gola izostala je reakcija domaćih. Kao da su bili šokirani primljenim golom, pa nisu uspjeli stvoriti veliki broj šansi. Ipak, treba izdvojito onu iz 90. minute kada se Jurić našao pred golom Čelika, ali nije uspio pogoditi.

Do kraja je ostalo 0:1, pa je Čelik slavio veliku pobjedu na otvaranju sezone.

U samom finišu, u sudijskoj nadoknadi vremena, Čelik je ostao sa desetoricom jer je rezervista mladi Resić dobio dva žuta kartona u jako kratkom periodu.

Premijer liga BiH, 1. kolo.

NK Široki Brijeg - NK Čelik 0:1 (Huseinbašić 74')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić, Jurilj, Babić, Stanić, Hrkač, Bagarić, Enin.

NK Čelik: Pavlović, Isić, Vrhovac, Raguž, Pecelj, Perišić, Jamak, Dedić, Huseinbašić, Okić, Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

leader_of_wolves
jeeebeem tee listiiicooo !! Biiit cee Čeelik opeet šampioon !!
0 53
ayd
Kaze onaj sto je dao gol idu na pobjedu protiv Sarajeva, ok treba imati pozitivan stav ali malo respekta prema sampionu ne bi skodilo, cestitke Celiku u svakom slucaju, bice ovo jako zanimljiva sezona.
39 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi