NK Čelik u generalnoj provjeri pobijedio NK Vitez

Zeničani slavili s 3:0

NK Čelik u generalnoj provjeri pobijedio NK Vitez

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Čelika danas su u generalnoj provjeri pred nastavak Premijer lige BiH savladali na Bilinom polju ekipu Viteza sa 3:0.

Čelik je pred svojim navijačima uspio da dođe do sigurne pobjede protiv bh. niželigaša Viteza i tako zaključi pripreme za proljetni dio sezone. Utakmica je počela dosta žestoko jer je nakon starta Kadrića povredu skočnog zgloba zadobio Nermin Jamak koji je morao izaći iz igre.

Vitez je potom imao dvije solidne šanse preko Rovčanina i Čatića, ali je Pavlović sačuvao svoju mrežu. Zbog grube igre Viteza trener domaćeg tima Adnan Ornek je prekinuo kratko utakmicu da se smire strasti, te je meč potom ubrzo nastavljen.

Čelik je prvu dobru šansu imao u 23. minuti kada je Hodžić dobro asistirao za Okića, ali on sa sedam metara šutira preko gola Viteza. Ipak samo dvije minute kasnije Čelik je poveo sa 1:0 kada je Dedić sjajno pogodio iz slobodnog udarca.

Već u narednom napadu na semaforu je bilo 2:0 za Čelik. Hodžić je odlično probio po lijevoj strani i uposlio Dilavera koji rutinski s pet metara pogađa mrežu protivničkog tima. Ispostavilo se da je to bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Čelik je ponovo bio dosta bolji na terenu. U 50. minuti zaprijetio je Dilaver petom, ali ovaj put nije bio precizan. Nakon mirne igre s obje strane u 75. minuti smo vidjeli i treći gol i to ponovo u mreži gostujuće ekipe.

Ovaj put odličnu solo akciju imao je Ševko Okić koji je prizemnim udarcem lijepo pogodio za 3:0 što je bio i konačan rezultat današnje utakmice.

Prijateljski meč:

Čelik - Vitez 3:0 (Dedić 25', Dilaver 27', Okić 75')

NK Čelik: Pavlović, Hodžić, Maletić, Vrhovac, Livaja, Grahovac, Jamak, Okić, Jurina, Dedić, Dilaver.

Još su igrali: Vardo, Pecelj, Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Vitez: Kragić, Bešić, Sarvan, Čakar, Gačan, Marković, Kadrić, Rovčanin, Sivac, Zec, Čatić.

Još su igrali: Vujica, Topalović, Salihagić i Fazlić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
nažalost OLGUN je pokraden od strane menadera i domačih izdajnika.
0 0
andi
veoma loši čelik,raspad siatema,menaderi kurtagič,,šerbo,dovode sranja od igrača,a zapostavljaju mlade čelikove extra igrače.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti