Da li će Adžem večeras nadmudriti i Jagodića?

Prvi meč 20. kola igra se u Gabeli

Da li će Adžem večeras nadmudriti i Jagodića?

S. Mlaćo

Danas se igra prvi meč 20. kola Wwin lige naše zemlje.

U Gabeli će snage odmjeriti GOŠK i Sloga Doboj, a oba tima ulazi u veoma dobroj atmosferi. GOŠK je savladao u prošlom kolu kao gost Igman iz Konjica 2:1 i na najbolji način otvorio drugi dio sezone.

Na klupi Gabeljana je debitovao Admir Adžem koji sigurno ima razloga za zadovoljstvo. Samo tri treninga je Adžem odradio sa ekipom, ali i nadmudrio kolegu Edisa Mulalića, također bivšeg igrača Željezničara.

"Sigurno da su važna tri boda jer je sami start prvenstva, pozitivno je da uđemo sa pobjedom, a druga stvar igrali smo protiv direktnog konkurenta za opstanak. Desile su se promjene u klubu, sve su to bili otežavajući faktori, ali raduje me da je ekipa dobro reagovala i nadam se da ćemo igrati sve bolje, bilo je momenata s kojim nisam bio zadovoljan", rekao je Adžem i dodao:

"Svaki danom dobijemo neke nove informacije, pogotov utakmica ponudi nove informacije. Narednu utakmicu nećemo računati na Hasukića zbog kartona, neki igrači se vraćaju nakon povreda.

Oglasi

Očekujem da se konkurencija pooštri. Očekuje nas sad teška utakmica protiv Sloge, svaka je teška utakmica u ovom prvenstvu, a mi imamo cilj, to je pobjeda., rekao je Adžem.

U Gabeli bi sigurno mnogo lakše dočekali nastavak prvenstva ukoliko upišu nova tri boda, a Sloga stiže također u dobroj atmosferi. Tim Vlade Jagodića je savladao u Kupu Igman, a zatim remizirao sa Veležom (0:0) u prvenstvu.

Igre na strani su im bile loše ove sezone, a to već u Gabeli žele popraviti.

"Sutra nas dočekuje GOŠK, koji je među rijetkim ekipama imao vodstvo od dva gola na našem terenu jesenas. Ja to nikada neću zaboraviti, tu utakmicu, gdje smo mi jedva uspjeli 15 minuta prije kraja da iskoristimo svoje prilike i da okrenemo to. Sutra nas očekuje slična ili ista utakmica, pogotovo što je GOŠK pobjedom protiv Igmana u Konjicu napravio odličan ulaz, uzimajući u obzir da je kolega Karačić odstupio s pozicije, doveo Adžema koji je imao samo tri dana.

Ja cijenim to što je on uradio, a to je da je promijenio sistem igre, a to mu je donijelo rezultat. Iz iskustva znam da se rijetko kada mijenja tako nešto kad se napravi pobjeda u gostima, da se onda veoma malo mijenja, pa očekujem da sutra neće biti nekih velikih promjena kod GOŠK-a ni u sastavu ni u načinu igre.

Jedino Hasukić nema pravo igranja. Očekujem da to bude jedna utakmica koja bi mogla nama pomalo pokazati da mi u ovoj polusezoni možemo više u gostima nego što smo pokazali jesenas", rekao je Jagodić u jučerašnjem razgovoru za SportSport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč u Gabeli igra se od 18 sati, a na centru je Irfan Peljto iz Sarajeva. Peljto nije sudio meč Željezničara i Zrinjskog (0:0) jer je odustao zbog zdravstvenih problema, no sada se vraća na premijerligaške terene.

Preostale utakmice ovog kola igraju se u subotu i nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi