Vlado Jagodić potvrdio dva velika pojačanja za Slogu: "Ne krijem, želja mi je da imam ta dva igrača"
Vlado Jagodić u razgovoru za SportSport najavio naredne dvije utakmice Sloge, ali i dva pojačanja. Razgovarao: K. Dedić

Trener Sloge Meridian

Vlado Jagodić potvrdio dva velika pojačanja za Slogu: "Ne krijem, želja mi je da imam ta dva igrača"

Eldar Ganibegović, foto: K. Dedić

Ekipu Sloge Meridian u narednim danima čekaju dvije utakmice u Hercegovini. U razgovoru za SportSport najavio ih je obje, ali govorio i o potencijalnim pojačanjima u Doboju.

Sutra u okviru 20. kola WWin lige BiH Sloga Meridian gostuje kod GOŠK-a. Pet dana nakon toga slijedi utakmica protiv Posušja u četvrtfinalu Kupa naše zemlje, a te dvije utakmice je u razgovoru za SportSport najavio trener Dobojlija, Vlado Jagodić.

"Prije svega pozdrav za vas i vaš portal. Uvijek dragi gosti, kad god sam ovdje imamo priliku da pričamo na ovaj način i sigurno da mi smo danas na vrijeme stigli u Hercegovinu, odradili trening po dolasku i naravno fokus je na sutrašnjoj utakmici protiv GOŠK-a. Uzimajući u obzir da smo prošli u četvrtfinale Kupa pobjedom protiv Igmana koja je bila prva takmičarska utakmica poslije povratka iz Antalije", osvrsnuo se prvo na meč s Igmanom, pa nastavio o Veležu s kojim su igrali "nulu":

"Svakako smo ostali neporaženi, da tako kažem, protiv Veleža koji je istakao kandidaturu za visoku poziciju. Odigrali smo dobru utakmicu, sveli Veleža na možda jednu priliku. Čvrsta utakmica i startali smo u prvenstvu s osvojenim bodom. Uvijek kažem, sve što se sabira je dobro. Kada se ne može pobijediti, dobro je ne izgubiti. Velež ima svoj kvalitet, a ovo sve pričam jer dajem značaj sutrašnjoj utakmici."

"Zašto dajem značaj? Zato što i mene interesuje kako će ova moja ekipa djelovati u ovoj polusezoni na gostujućem terenu. Sami znate da sam ja već nekoliko puta, mnogi treneri ne bi dozvolili da sebi prave kritiku, ali ja nisam zadovoljan nekim utakmicama koje smo odigrali na gostujućim terenima jesenas. Moramo biti tu bolji. Sama pobjeda na Koševu mene ne zadovoljava. Igrali smo mi dobro i Pod Bijelim brijegom i u Vrapčićima, ali nije nam to donijelo bodove", istakao je Jagodić.

"Sutra nas dočekuje GOŠK, koji je među rijetkim ekipama imao vodstvo od dva gola na našem terenu jesenas. Ja to nikada neću zaboraviti, tu utakmicu, gdje smo mi jedva uspjeli 15 minuta prije kraja da iskoristimo svoje prilike i da okrenemo to. Sutra nas očekuje slična ili ista utakmica, pogotovo što je GOŠK pobjedom protiv Igmana u Konjicu napravio odličan ulaz, uzimajući u obzir da je kolega Karačić odstupio s pozicije, doveo Adžema koji je imao samo tri dana. Ja cijenim to što je on uradio, a to je da je promijenio sistem igre, a to mu je donijelo rezultat. Iz iskustva znam da se rijetko kada mijenja tako nešto kad se napravi pobjeda u gostima, da se onda veoma malo mijenja, pa očekujem da sutra neće biti nekih velikih promjena kod GOŠK-a ni u sastavu ni u načinu igre. Jedino Hasukić nema pravo igranja. Očekujem da to bude jedna utakmica koja bi mogla nama pomalo pokazati da mi u ovoj polusezoni možemo više u gostima nego što smo pokazali jesenas", mišljenja je trener Sloge.

Oglasi

"Malo mi uslovljava situaciju, nedavno je temperaturu dobio Grabež, veoma bitan igrač za našu igru u defanzivnom dijelu. Imamo problem s kartoniranim Dujakovićem koji zna dobro ekipu GOŠK-a jer je igrao u Gabeli, njegov rođeni brat ima povredu zgloba, ostavili smo ga, nije trenirao u ovoj sedmici, bio je starter protiv Veleža i on bi vjerovatno bio u rosteru za ovu utakmicu. Imamo Redžića koji nam je bitan za ovu utakmicu, ali nije igrao ni u jednoj od dvije prethodne utakmice, uzimajući u obzir da se vratio iz Turske s povredom zgloba. Tako da, pomalo je narušeno ono što smo u Antaliji pripremali, ali ja zato imam dovoljan broj igrača da mogu reći 'onog koga nema bez njega se može i mora', tako da mislim da možemo sastaviti dobru ekipu za sutrašnju utakmicu", objasnio je o (ne)dostupnim igračima za sutrašnji meč.

Najavio je zatim i prvu utakmicu četvrtfinala kupa. Sloga će gostovati kod Posušja 28. februara.

"Što se tiče kup utakmice koja nam brzo dolazi, pokušavam to da stavim po strani. Mislim da ćemo imati priliku da pričamo i prije te utakmice. Nama je veoma bitno da odigramo dvomeč s Posušjem na zadovoljavajući način i da se kvalifikujemo u polufinale kupa. To bi bio historijski uspjeh za FK Sloga iz Doboja. Polufinale kupa, malo ko ima šansu od ovog nivoa da igra. Imamo i Kup "Milan Jelić". Sigurno ćemo ići do kraja, jer mislim da imamo pravo nadamo da ga prvi put u historiji Sloga može osvojiti. Mislim da smo dobro izanalizirali svu situaciju, iz toga smo popunili igrački kadar da možemo igrati na sve tri strane", istakao je Jagodić.

Veselinović i Mrkaić pojačavaju Slogu

U medijima se pokazala slika prema kojoj su Veselinović i Mrkaić novi igrači Sloge. Jagodić je potvrdio da je autentična:

"Nezgodno pitanje u ovom trenutku. I ja sam vidio tu sliku. Nemamo mi tu šta tajiti. Naš cilj je da u ponedjeljak razgovaramo na tu temu na nivou kluba. Ta dva igrača su pojačanje za svaki klub, samim tim i za Slogu. Radi se na tome, ali fokus je na ovoj utakmici zbog koje smo mi danas ovdje. Nismo htjeli ništa u javnost da plasiramo. Ta nesmotrena izjava tj. slika te dvojice igrača je autentična naravno, ali o tome ćemo detaljnije u ponedjeljak jer se radi o provjerenim, dobrim igračima. Oni trenutno odrađuju ljekarske preglede koji su potrebni i kompletiraju svoju dokumentaciju. Ne krijem, želja mi je kao treneru, da imam ta dva igrača."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica GOŠK - Sloga Meridian igra se sutra, 23. februara 2024. godine od 18 sati. Danas su određena i službena lica, a najbolji bh. sudija biti će na centru u Gabeli. 

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
VLADO Jagodic PROFESOR DOKTOR, MAGISTAR za ROZMANA..
1 0
Krivaja Zavidovići
Zar niste pisali da Mrkaić ide u Tuzla City???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti