GOŠK od danas i zvanično bez trenera, kreće potraga za Ćorićevim nasljednikom

Podnio ostavku nakon Veleža i nije mijenjao odluku

GOŠK od danas i zvanično bez trenera, kreće potraga za Ćorićevim nasljednikom · Saznajemo

Samir Mlaćo

NK GOŠK je od danas i zvanično bez trenera.

Naime, Denis Ćorić je podnio ostavku na mjesto šefa struke u petak kada je GOŠK poražen od Veleža 4:0, no odmah se špekulisalo da bi Ćorić ipak mogao ostati i da čelnici GOŠK-a neće prihvatiti istu.

Ipak, sve je danas i završeno, Ćorić je napustio Gabelu, a NK GOŠK kreće u potragu za novim trenerom, što su i potvrdili iz ovog kluba za SportSport.ba.

Ćorić je sa Gabeljanima osvojio titulu u Prvoj ligi FBiH, bila je to dominacija jednog kluba kakva se rijetka viđa, a zatim je došao ponovni nastup u Premijer ligi.

Sa 13 bodova u Gabeli mogu biti zadovoljni, posebno jer su mnogo mijenjali u igračkom kadru uoči sezone i veliki broj igrača po prvi put igra Premijer ligu naše zemlje.

Oglasi

Promovisali su nekoliko mladih igrača, Riad Šuta je kapiten, ima tek 21. godinu, a posebno se izdvaja pobjeda nad Željezničarom na Grbavici 3:2, te remiji sa Sarajevom (2:2) i Veležom (0:0).

Ćorić je očigledno osjetio da je vrijeme za odlazak, a u GOŠK-u će trebati da reaguju ubrzo, jer za vikend igraju važan meč protiv posljednjeplasirane Zvijezde 09.

Gabeljani su Zvijezdu nadigrali sa 2:0 u Gabeli, a novi duel ova dva tima zakazan je za nedjelju od 13 sati.

Jasno je da GOŠK-u slijedi borba za opstanak, svjestan toga će biti i novi trener koji će pokušati 'razdrmati' ekipu i donijeti pozitivni šok, što se uvijek i očekuje u ovakvim situacijama.

GOŠK će na megdan Zvijezdi 09 bez Nihada Šere koji je dobio treći žuti karton, a treba istaći da je poslije Veleža klub napustio i Velibor Pudar, trener golmana.

""Hvala GOŠK-u na prelijepih 17 mjeseci provedenih u njihovim redovima. Hvala gospodinu Luji Iliću, Andriji Jurkoviću, Damiru Obadu na izuzetnoj saradnji, hvala svim igračima na predanom radu i poštovanju", započeo je Pudar svoje obraćanje te nastavio:

"Moja moralna obaveza je da zajedno sa gospodinom Denisom Ćorićem odstupim sa mjesta pomoćnog trenera i trenera golmana, u istom klubu, jer sam radi gospodina Ćorića i produžio saradnju GOŠK-om."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mom bivšem klubu želim sve najbolje, u nastavku prvenstva, i nadam se da će ostvariti zacrtane ciljeve."

"U meni imate velikog fana koji će svim srcem navijati za vas. Idemo Lavovi", poručio je otac najbolje bh. sportašice, Lane Pudar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti