Šesnaest 'velikih' bodova donosi mir za premijerligaša
Foto: B.Đ. i D. Đukić

Mladi igrači se istakli i to sigurno raduje stručni štab te rukovodstvo kluba

Šesnaest 'velikih' bodova donosi mir za premijerligaša

Samir Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a iz Ugljevika su se vratili sa tri boda, te sigurno u sjajnoj atmosferi su dočekali reprezentativnu pauzu koja je počela jučer.

Gabeljani su slavili 2:1, iako se mora priznati da su imali dosta sreće. Zvijezda 09 je kod 1:1 krenula na sve ili ništa, ali na kraju je sreća pogledala GOŠK u duelu dva povratnika u Premijer ligu. Lopta je stigla do Skorupa, on majstorski pogodio i tri boda su otišla u Gabelu.

Tri boda koja sigurno imaju i još veći značaj, jer se radilo o gostovanju, te duelu sa timom koji još uvijek gaji nade u borbi za opstanak.

Po prvi put GOŠK je sa klupe predvodio Toni Karačić, iskusni trenerski lisac koji je također bio zadovoljan nakon meča. Karačić dobro poznaje našu ligu i to mu je svakako velika prednost, ali vrijedi svakako izdvojiti i Denisa Ćorića koji je sa GOŠK-om napravio kvalitetne stvari i na lijep način napustio Gabelu.

Vidljivo je i pod palicom Ćorića bilo da GOŠK ima 'glavu i rep', a svakako da sreću treba i zaslužiti. Gabeljani u nedjelju jesu, te lakše dišu nakon što su u par prethodnih utakmica imali teške ispite i jasno je bilo da će teško do bodova.

Ono što stručni štab i čelnike GOŠK-a posebno raduje jesu nastupi mlađih igrača. Ponovo je sjajan na golu bio 23-godišnji Filip Vasilj. Vasilj je već pet utakmica standardan među stativama, a osim Ugljevika istakao se i u duelima protiv Posušja te Tuzle City.

Oglasi

Svakako da je mu je samopouzdanje dobrim nastupima poraslo i da mladi golman vjeruje da može još bolje u nastavku, kao i cijela ekipa.

Kapiten GOŠK-a Riad Šuta (21) neće imati puno vremena za odmor. Šuta se odmah priključio mladoj reprezentaciji naše zemlje, a treba istaći da je najmlađi kapiten u prvenstvu.

Za mladu reprezentaciju je nastupao protiv skupocjene Francuske, kada su naši momci poklekli na Grbavici u posljednjim minutama. Šuta bi već ove zime ili na kraju sezone mogao napraviti kvalitetan transfer, no svakako da mu je potrebno još iskustvo na premijerligaškim terenima, te u Gabeli ne žele da žure sa transferima.

U GOŠK-u je bilo dosta promjena uoči sezone, a Splićanin Dino Skorup pravo je osvježenje u redovima povratnika u Premijer ligu.

Skorup je i prvom meču sa Zvijezdom 09 pogodio u Gabeli, a sada je učinio isto, ovaj put je postigao pobjedonosni pogodak. Ranije je to učinio i na Grbavici protiv FK Željezničar, te protiv Igmana u Gabeli. Protiv tima iz Konjica je bio i dvostruki asistent.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 24-godišnjak nekada je dobijao ovacije Torcide, u HNL-u je upisao 41 nastup i definitivno je opravdao očekivanja u Gabeli, te skrenuo pažnju na sebe.

Skorup je i prvi strijelac GOŠK-a sa četiri pogotka, dok su po tri dodali Esmir Hasukić i Marko Musulin, koji također igraju kvalitetnu sezonu. NK GOŠK je trenutno na devetom mjestu sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i Posušje, a nakon pauze u goste će aktuelnom prvaku Zrinjskom iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi