Moderni stadion u bh. komšiluku je skoro završen: Možemo da gledamo i divimo se

Dobra vijest i za reprezentaciju Hrvatske

Moderni stadion u bh. komšiluku je skoro završen: Možemo da gledamo i divimo se

S. Mlaćo
NK Osijek će uskoro dobiti jedan od najmodernijih stadiona na Balkanu.

Radi se o Pampas Areni koja će uskoro biti gotova, a svi su već oduševljeni.

U stadion će biti uloženo 80 miliona eura, a kapacitet stadiona će biti 13.000 mjesta.

Hrvatska će dobiti jedan od najmodernijih stadiona u Evropi koji će biti opremljen svim popratnim sadržajima. Uz stadion će biti i trening kamp što će itekako olakšati stvari za NK Osijek, ali i za sve reprezentacije Hrvatske.

“Lőrinc Mészáros, glavni sponzor NK Osijek, u društvu klupske vrhuške predvođene predsjednikom Ferencom Sakaljem i članovima Uprave Valentinom Koprivnjak i Vladimirom Čoharom, obišao je u četvrtak gradilište stadiona i trening kampa NK Osijek.

Gospodin Mészáros je obišao vanjski prsten i unutrašnjost stadiona, pregledao detalje vezane uz unutarnje uređenje, a posebno zadovoljstvo iskazao sadržajima koji će biti namijenjeni klupskoj školi nogometa, posebno terenima za trening i uvjetima za najmlađe igrače“, istakli su iz NK Osijek.

Radovi na izgradnji novog stadiona u Osijeku počeli su 2018. godine, ali je koronavirus poremetio plan da se izgradnja završi u svega dvije ili tri godine.

Međutim, nakon kraće pauze radovi su nastavljeni i u maju ove godine znatno ubrzani, te je sada već izgledno da će Osijek već od početka 2023. godine imati novi stadion koji će sigurno biti ponos Hrvatske.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nadamo se da će uskoro i naša zemlja dobiti jedno ovakvo izdanje. Na bh. terenima tek traju radovi na postavljanju hibridne trave, ali i to se odužilo na već par mjeseci.

Većina stadiona neće biti gotova do početka 2023. godine.

Top Komentari

2323
Pa nije to do hibridne trave i sporosti vec neznalica koji samo produzavaju rokove i peru pare...Pametnom dosta...ljudi koji to rade ne susrecu se prvi put za postavljanjem hibridne trave al izgleda da im ova nasa klima ne odgovara..narod nilad da se opameti...
2 0
Bulle
Pampers arena...zato nas hrvati jebu godinama, bilo koja odluka u ulaganju novca oni se protive i srbi se oridruže i to je to...bevanda stoji godinama gore i umsjerava novac, Mostarskom aerodromu 15 milion pomoci koji ima par putnika a Tuzlanskom dva...itd itd...samo se gradite...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi