Derbi u SBK privukao pažnju: Romari 'puše za vratom' lideru, Paškalj biranim riječima o sudiji

Do kraja prvenstva još tri kola

Derbi u SBK privukao pažnju: Romari 'puše za vratom' lideru, Paškalj biranim riječima o sudiji

S. Mlaćo
Mnogo pažnje privukao je zaostali meč 10. kola Kantonalne lige SBK u kojem su jučer snage odmjerili NK Romari i lider NK Brnjaci.

Romari je na kraju pokazao mnogo više i slavio zasluženu pobjedu 2:0.

Vujica je u 12. minuti pogodio za 1:0, a u 65. minuti snalažljivi Krišto pogađa za 2:0. Oba pogotka bila su zaista fenomenalna, a ova dva tima sada nastavljaju bitku za prvo mjesto.

Do kraja prvenstva preostala su tri kola, Brnjaci imaju bod više, no sigurno da ćemo gledati više nego uzbudljivu završnicu.

Romari sa klupe predvodi dobro poznato ime u bh. nogometu.

Radi se o nekadašnjem članu Čelika i Viteza Vitomiru Paškalju koji je imao riječi hvale za igru svog tima.

Oglasi

“Moji momci su jučer pokazali zašto smo najkvalitetnija ekipa lige i zašto se igra nogomet. Protivniku nismo ostavili ni promil šanse. Pregršt lijepih akcija i prilika krunisali smo sa dva prekrasna gola. Također smo pokazali kako se poštuje nogometna igra i protivnik, čime sam posebno ponosan. Volio bih da naš primjer slijede i drugi. Protivniku želim sreću u nastavku prvenstva“, kazao je Paškalj nakon meča.

O jučerašnjem meču mnogo se pričalo u Srednjobosanskom kantonu, a pritisak je bio i na organima NS SBK/KSB koji su ipak u ovom slučaju reagovali na najbolji mogući način.

Glavni sudija je bio Haris Poprženović iz Travnika sa pomoćnicima Mehmedom Šehom iz Donjeg Vakufa i Ekremom Šišićem iz Busovače. Delegat je bio Mirza Hodžić iz Travnika.

Posao je odrađen na najbolji način, a potvrđuju to i riječi Paškalja.

“Posebno bih pohvalio suce i delegata utakmice, koji su utakmicu odradili zaista korektno i pošteno. Da smo u Bilalovcu imali suca sa autoritetom kao jučer, sada bismo bili prvi na tablici, ali i loše suđenje je dio nogometa“.

Riječi Paškalja svakako vraćaju nadu u Kantonalnu ligu SBK/KSB gdje mnoge stvari ne štimaju, ali iz Nogometnog saveza SBK ne mare, kao ni za ostalim rangovima takmičenja. Pozicije su već odavno jedino bitno, a čelnici Saveza ne izlaze u javnost, niti klubovima odgovaraju na brojna pitanja, zvanično i nezvanična.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Svakako da će i susreti u posljednja tri kola  u Kantonalnoj ligi biti pod lupom javnosti i sportskih radnika, a nadamo se da ćemo iz kola u kolo imati reakcije trenera bar slične reakciji trenera NK Romari, ambicioznog sportskog kolektiva iz Viteza.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi