NK Široki Brijeg dogovorio jaku provjeru: Bivši prvak Azije testira ekipu sa Pecare

Na pripremama u Antaliji

NK Široki Brijeg dogovorio jaku provjeru: Bivši prvak Azije testira ekipu sa Pecare

Kao što je već ranije najavljeno, NK Široki Brijeg će se za proljetni dio sezone pripremati u Antaliji.

Odranije je bilo poznato da će Širokobriježani u Turskoj odmjeriti snage sa slovačkim Trenčinom (31. januar 2019.) i moldavskim Šerifom (3. februar), a treći protivnik ekipi Goce Sedloskog će biti južnokorejski Pohang Steelers.

Riječ je o vrlo kvalitetnom protivniku i jednom od najjačih timova u Aziji, koji je dva puta u svojoj historiji osvajao azijsku Ligu prvaka - 1997. i 1998. godine.

Pohang je šest puta bio prvak Južne Koreje, a Široki Brijeg će sa ovim timom snage odmjeriti 6. februara naredne godine.

Podsjetimo, Široki Brijeg je prvu polusezonu završio na trećem mjestu u Premijer ligi sa 30 osvojenih bodova.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi