Široki Brijeg ima recept i za FK Željezničar: "Ponoviti pristup sa Koševa"
Slavlje igrača Širokog Brijega na Koševu

Meč se igra u nedjelju u Čitluku

Široki Brijeg ima recept i za FK Željezničar: "Ponoviti pristup sa Koševa"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Na krilima tri boda protiv FK Sarajevo, nogometaši Širokog Brijega nove bodove tražit će u nedjelju protiv Željezničara.

Širokobriježani su odigrali sjajan meč na Koševu, a sada su domaćini u Čitluku. Meč su najavili šef struke Dino Skender i čuvar mreže Josip Bender, nekadašnji golman kluba sa Grbavice.

"Teškom mukom i trudom smo cijelu atmosferu okrenuli u svoju korist i ostvarili vrijednu pobjedu protiv Sarajeva. Sada istim ritmom moramo nastaviti dalje", rekao je Skender pa govorio o duelu sa FK Željezničar.

"Vjerujem kako ćemo biti mentalno i fizički spremni za ovaj derbi, jer to nam je donijelo bodove u prošloj utakmici. Disali smo svi kao jedan, bili prava momčad i ne vidim razloga da takav pristup ne ponovimo u nedjelju na Barama".

Riječ je zatim dobio i Bender. Jasno je kazao da je njegova ekipa u Sarajevo išla sa vjerom da može osvojiti tri boda, te da je to bio jedini ispravan put.

Oglasi

"Trener nam je prije utakmice protiv Sarajeva rekao kako moramo vjerovati u pobjedu i da samo tako možemo zaista ostvariti dobar rezultat, jer u suprotnom nema smisla ni ići na Koševo. Od početka smo vjerovali u sebe, držali smo se plana i na kraju smo došli do vrijedne pobjede".

Ističe da je gledao Željezničar protiv Zrinjskog, te da zna da su imali mnogo promjena u ekipi. Sarađivao je sa Brunom Akrapovićem, novim šefom struke Željezničara, te poznaje njegov rad.

"Imali su rezultatsku krizu na pripremama, ali protiv Zrinjskog su pokazali kako imaju kvalitetu i da mogu odigrati dobru utakmicu. Doveli su puno novih igrača, imaju iskustvo u svojoj momčadi, imaju kvalitetnog trenera s kojim sam imao prilike raditi u Hrvatskoj. On je poprilično karakteran i voli da mu je momčad motivirana.

Očekujem dobar Željezničar, ali mi smo odigrali dobru utakmicu na Koševu i kada bismo ponovili takav pristup, onda rezultat ne bi trebao izostati".

U timu Širokog Brijega neće biti Cyrillea Kpana, Bože Muse i Tomislava Adolfa Tomića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Željezničar u pitanju, Plavi u ovom meču mogu računati na povratnika Vahida Selimovića, dok je Nedim Mekić povrijeđen, a Marin Galić ima odraditi još jednu utakmicu suspenzije.

Pravo nastupa nema ni Bismark Charles koji još uvijek nije završio svu potrebnu papirologiju, a navodno bi mogao do vječitog derbija 03.03. na Grbavici.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi