Ivanković: Imamo problema u fazi napada, čestitam Veležu

Mostarci nose bodove sa Pecare

Ivanković: Imamo problema u fazi napada, čestitam Veležu

Samir Mlaćo
Široki Brijeg je sinoć upisao poraz od Veleža.

Rođeni su slavili 1:0 potpuno zasluženo, što je i priznao trener domaćeg tima Jure Ivanković.

"Previše smo sterilni u fazi napada. Od početka sezone imamo dosta problema u ofanzivnom dijelu. Nemamo klasičnog napadača i to pokušavamo nadomjestiti rotiranjem pozicija u napadu. Nažalost, nemamo individualnu kvalitetu odgovoriti na pravi način kada nam s druge strane stoji čvrsta i kompaktna momčad, individualno dominantnija i snažnija. FK Velež Mostar je potpuno anulirao naše pokušaje u napadu. Nažalost, dopustili smo im doći do pogotka iz prekida i taj pogodak im je samo dao dodatnu motivaciju“, kazao je Ivanković, te dodao.

“Mi smo pokušavali izmjenama nešto promijeniti, ali sve je bilo premalo, olako smo gubili lopte. Jednostavno, gosti su bili bolji i čestitam im na potpuno zasluženoj pobjedi. Imali su nekoliko prilika za udvostručiti prednost i ranije riješiti utakmicu. Sada se moramo okrenuti utakmici s FK Sarajevo i na Koševu pokušati nadoknaditi izgubljeno“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg nakon šest kola na svom kontu ima sedam bodova.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Prodali škutori ciganima vrapčičkim
1 2
Fejker
Gospodski, svaka cast a ne kao oni cigani športaši ??
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi