NK Široki Brijeg osvojio bod u Banjaluci

Borac bio bolji, ali uzalud

NK Široki Brijeg osvojio bod u Banjaluci

M. Šljivak

Borac i Široki podijelili su bodove (1:1) u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

Borac je imao ofanzivu na samom otvaranju meča. Čak su uspjeli i zabiti gol u 11. minuti, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Imao je Borac još dobrih pokušaja. Danilović je u 28. minuti propustio ogromnu priliku da postigne pogodak, no u presudnom trenutku je promašio loptu pred golom gostiju.

Kazna je stigla u 31. minuti. Ćorić je ubacio, Kvesić pored uspavane odbrane domaćeg tima pronalazi Bagarića, a ovaj lagano trese mrežu za prednost od 0:1.

Već u narednom napadu novi opasan pokušaj gostiju. Toni Jović je dobro šutirao, lopta odlazi pored gola.

Do kraja prvog dijela domaći u finišu stvaraju još jednu dobru šansu. Pokušao je Vranješ, Zlomislić siguran.

U nastavak Borac također ulazi ofanzivno, a u 49. minuti veliku glupost pravi Stanić koji udara Dujakovića i dobija crveni karton.

Zatim je Borac imao dvije ogromne šanse. Zlomilić prvo skida fantastičan šut Vranješa, a zatim Jovanović iz nevjerovatne pozicije promašuje prazan gol.

Široki je izuzetno opasan bio iz kontri. Gosti su dva puta prijetili preko Ćorića i Bagarića, ali nije bilo preciznosti.

Novu veliku šansu Borac propušta u 65. minuti. Dobru akciju nije uspio završiti Vujaklija, čiji udarac glavom sa pet metara odlazi preko gola Širokog.

Široki je uzvratio u 67. minuti. Odbrana je ponovo spavala, Jović je izašao sam pred Lučića, a golman Borca fantastično brani i spašava svoj tim.

Ipak, u 72. minuti se Borcu ofanziva isplatila. Zoran Milutinović je sve napravio sam, Matić je kasnio u bloku i pogodio je za 1:1.

Do kraja utakmice Široki je uspio da sačuva jedan bod. Uzaludni su bili napadi domaćeg tima, jer su se gosti odbranili i mogu biti itekako zadovoljni.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Borac - Široki 1:1 (Milutinović 72' / Bagarić 31')

Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić, Vujaklija.

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Stanić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi