Na Pecari itekako pamte šta se desilo na kraju sezone kada su imali start kao sada

Sjajno igraju ove sezone, a sutra ih očekuje novi derbi

Na Pecari itekako pamte šta se desilo na kraju sezone kada su imali start kao sada

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Malo ko se nadao da će nakon osmog nepotpunog kola lider na tabeli Premijer ligi biti NK Široki Brijeg.

Širokobriježani su sjajno otvorili sezonu, a u srijedu igraju i derbi sa FK Borac. Pecara će biti prepuna, a domaći trenutno imaju bod prednosti nad Borcem, te dva nad FK Velež.

Iz NK Široki Brijeg su to ispratili na zanimljiv način. Naveli su da se radi o najboljem ulasku u prvenstvu nakon sezone 2005/06.

"Znamo šta se dogodilo na kraju", istakli su sa Pecare.

A dogodilo se to da se na Pecari slavila titula prvaka.

Široki Brijeg je tada u veoma uzbudljivoj završnici prvi prošao kroz cilj. Osvojili su 63 boda, Sarajevo je završilo sa 60, a Zrinjski na 54.

Oglasi

📈 | NK Široki Brijeg zauzima prvo mjesto i ovo je najbolji ulazak Plavo-bijelih u prvenstvo nakon sezone 2005./2006. 🔵⚪️ Znamo što se dogodilo na kraju. 😊 #samojednoimeŠiroki #nksirokibrijeg #samoŠiroki

Posted by NK Široki Brijeg on Monday, September 25, 2023

Liga je tada imala 16 klubova, u niži rang su preselili FK Budućnost i NK Travnik.

Prvi strijelac lige bio je Petar Jelić iz Modriče, a Damir Tosunović iz Orašja je dao 12. Najbolji strijelac Širokobriježana bio je Domagoj Abramović sa deset pogodaka.

Za Široki Brijeg su tada između ostalih igrali Tomislav Bašić, Vladimir Vasilj, Stipe Režić, Ivica Landeka, Renato Alves, Boris Pandža, Ivan Medvid, Dalibor Kožul, Dalibor Šilić, Danijel Bajkuša, Wagner Santos Lago, Jure Ivanković, Danijel Kožul, Spomenko Bošnjak, Domagoj Abramović, Ivan Bubalo, Hrvoje Erceg, Nikola Juričić, Ricardo Borges... Treneri su u toj sezoni bili Ivica Barbarić i Toni Karačić.

Svi oni dali su veliki doprinos za novu titulu, a prethodno je Široki Brijeg prvak bio i u sezoni 2003/04.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Sada su na terenu neki novi klinci predvođeni sjajnim trenerom Marijanom Budimirom.

Opet se kao i davne 2005. na 2006.godine izdvaja kolektiv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Npr, prvi strijelac Širokog Brijega ove sezone je Stephen Chinedu sa dva pogotka, a isto toliko je dodao i Daniel Lukić.

Nova titula na Pecari bila bi veliko čudo, sasvim realno gledajući, ali čuda su u nogometu itekako moguća. Dešavaju se, iz sezone u sezonu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Sada ce ih Zeljo dobiti
0 0
inoxsteel
Daj boze, ako pobjede borca sad, bit ce jada i sabotaža raznozraznih od strane saveza u narednim utakmicama jer tamo imaju druge planove, sad koliko ce to mlada ekipa poput sirokog moc izdrzat...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi