Karačić: U Doboj Kakanj idemo po bodove

Prvi ispit za Široki Brijeg u drugom dijelu sezone

Karačić: U Doboj Kakanj idemo po bodove

S. Mlaćo

Široki Brijeg će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod Mladosti Doboj Kakanj u nedjelju.

Širokobriježani su mnogo mijenjali ove zime kada je igrački kadar u pitanju, no veoma su optimistični. Danas su se na press konferenciji medijima obratili trener Toni Karačić i defanzivac Božo Musa.

"Radujem se nastavku prvenstva. Odradili smo kvalitetne pripreme, vidio sam dosta energije i marljivog rada. Imali smo određenih problema s ozljedama. U pitanju su ozljede mehaničke naravi. Ozlijeđeni su Zachara, Maganjić, Oršolić, Raguž i Brekalo i oni neće biti na raspolaganju za nedjeljno gostovanje u Doboj-Kaknju. Unatoč tome, imamo dosta dobar kadar i nestrpljivo čekamo utakmicu", kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i najavio borbu za puni plijen.

"U Doboj-Kakanj idemo po bodove. Zapravo, u svakoj utakmici želimo pobjedu, a posebno proljetni dio otvoriti pobjedom. Idemo utakmicu po utakmicu. I meni će biti izazov proljetni dio sezone. Dosta smo promijenili momčad, imamo mlade igrače, ali u njih polažem veliku nadu", naglasio je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi službeni nastup za seniorsku momčad NK Široki Brijeg u nedjeljnom dvoboju upisat će Božo Musa, dijete kluba i povratnik u svoj matični klub.

"Išao sam okolnim putem, čekao svoju priliku i konačno se vratio u svoj klub. Ipak, svaki igrač ima neki svoj put pa tako i ja. Pun sam motiva, želim dati maksimum za svoj klub, svima pokazati svoju kvalitetu i igrama potvrditi kako nisu pogriješili što su me angažirali", rekao je Musa i dodao je kako je potpuno spreman za nastavak sezone.

"Svi koji me poznaju znaju da sam veliki radnik. U potpunosti živim sportskim načinom života, radim na sebi i živim za utakmice. Imamo dosta mladu i karakternu momčad i to mi se sviđa. Vjerujem u sebe, vjerujem u nas i siguran sam kako ćemo biti pravi", dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi