Superiorno stigli do titule prvaka: NK Sport Prevent ostvario veliki uspjeh

Bugojanci imaju razloga za slavlje

Superiorno stigli do titule prvaka: NK Sport Prevent ostvario veliki uspjeh

S. Mlaćo
NK Sport Prevent Bugojno novi je prvak Kantonalne lige SBK/KSB grupa "B".

Bugojanci su danas u Donjem Vakufu savladali domaći FK Radnik sa 2:0 golovima Aziza Šečića i Sedina Šehića.

Veliki je ovo uspjeh za ovaj relativno mladi klub koji je u proteklom periodu mnogo napredovao u svakom pogledu.

Sada je stigao i naslov prvaka, pa će za plasman u Drugu ligu FBiH grupa Zapad odmjeriti snage sa prvakom grupe "A" NK Romari Vitez.

Može biti slika sljedećeg: 11 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Današnji meč je potvrdio da je Prevent najbolja momčad u ligi, a treba istaći i kvalitetno suđenje Borisa Bilješka iz Novog Travnika.

Oglasi

Pohvale idu za sve nogometaše NK Sport Prevent, ali i ambicioznog trenera Nermina Bećirovića, predstavniku Bekiru Zecu, te posebno vrijednom predsjedniku Almiru Ramiću.

“Prvu seniorsku sezonu smo završili na prvom mjestu i ponosan sam na sve ove momke. Treba istaći da je moj kolega Emir Gekić vodio ekipu u prvom dijelu sezonu, a ja sam onda prihvatio poziv predsjednika Ramića. Imali smo samo jedan remi u drugom dijelu sezone, a ovi momci igraju besplatno, igraju iz ljubavi. Naša Općina itekako treba da podrži ovaj klub koji ima 230 dječaka. Ide nam uspješno, ponosan sam“, kazao je mladi trener Bećirović.

Nakon osvajanja titule obratio se i predsjednik Ramić.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

“Bila nam je čast takmičiti se u ovoj ligi, a čast je i ostvariti ovakav rezultat“, kazao je Ramić, čovjek bez kojeg ova prelijepa sportska priča sigurno ne bi bila moguća.

Prevent je imao veliku podršku navijača koji su danas stigli u obližnji Donji Vakuf, a svi se nadaju da će gradske strukture prepoznati više nego kvalitetan rad ovog sportskog kolektiva koji dobija pohvale kako u našoj zemlji, tako i šire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi