Sport Prevent želi uspješno na pauzu, Imamović i Kazić glavne uzdanice
Juniori NK Sport Prevent Bugojno

Bugojanci bi mogli imati i prvog strijelca lige

Sport Prevent želi uspješno na pauzu, Imamović i Kazić glavne uzdanice

S. Mlaćo

Sezona u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar za juniore bliži se kraju, pa je sve uzbudljivije. U NK Sport Prevent Bugojno mogu biti zadovoljni sezonom, a vjeruju da će dobrim igrama u posljednja tri kola dodatno popraviti svoj saldo.

Ovaj mladi sportski kolektiv iz Bugojna mnogo je napredovao u proteklom periodu, te je sve veći broj talenata koji mnogo obećavaju i kojima se predviđaju kvalitetne karijere.

 Glavne uzdanice juniorske momčadi ovog kluba su ofanzivci Tahir Imamović i Kenan Kazić. Imamović je postigao 29 pogodaka, te je drugi strijelac Omladinske lige Centar, a Kazić je dodao devet.

Opis nije dostupan.

 Sport Prevent je postigao ukupno 63 pogotka u 27 kola, što govori da je dvojac postigao više od polovine ukupnog broja pogotka cijele ekipe.

Svakako treba uzeti u obzir da se radi o mladim nadama koji još uvijek imaju pravo nastupa i za kadetsku selekciju, što im je dodatna prednost. Imamović će do kraja sezone pokušati doći do laskavog priznanja, a priliku će imati već u narednom kolu kada Sport Prevent igra mali gradski derbi protiv vršnjaka iz bugojanske Iskre. Susret se igra u srijedu na stadionu Jaklić.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Lidersku poziciju u Omladinskoj ligi grupa Centar grupa 2 drži NK Romari koji je već ovjerio naslov prvaka.

Klub iz Viteza će igrati i doigravanje za Omladinsku Premijer ligu.

U narednom kolu koje se igra u srijedu sastaju se:

FK Rudar – NK Fortuna

Oglasi

FK Borac – FK Mladost

BFK Simm Bau – NK Žepče 1919

FK Vitez – NK Romari

NK Iskra – NK Sport Prevent

NK Krivaja – NK Vitez

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

NK Travnik – NK Kiseljak

NK Čelik – NK TOŠK

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi