NK Sport Prevent organizuje dva kvalitetna omladinska turnira

Zainteresovanost velika, očekuje se sjajno druženje i zabava uz kvalitetne mečeve

NK Sport Prevent organizuje dva kvalitetna omladinska turnira

S. Mlaćo

NK Sport Prevent Bugojno jedan od najorganizovanijih sportskih kolektiva u Srednjobosanskom kantonu, ali i mnogo šire.

Od samog početka svog djelovanja Nogometni klub Sport Prevent je pokušavao i uspijevao da osmisli i realizira nove projekte koji će pomoći klubu, ali i ostatku lokalne zajednice na promociji, te na promoviranju zdravog načina života i bavljenja sportom.

Jedan od podataka na koji su u ovom klubu ponosni jeste da su za sedam godina uspjeli dati osam reprezentativaca u omladinskim reprezentacijama Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da će ih imati i u A selekciji najbolje državne vrste.

U planu trenutno ima dva veoma kvalitetna turnira, a plan organizacije prenosimo sa zvanične facebook stranice kluba:

8. MEMORIJALNI TURNIR „9.SEPTEMBAR“

Do sada je klub organizirao 7 memorijala „9.septembar“, te će se tradicija nastaviti. I ove godine ćemo održati naš memorijal kojim obilježimo jako bitan datum u historiji našeg grada – Dan oslobođenja Općine u Drugom svjetskom ratu.

Napominjemo da se memorijal igra po pravilima malog nogometa na stadionu Mladost i stadionu Karalinka u Bugojnu, ove godine u terminima:
• 22.08.2020.godine za generaciju 2008/2009 na stadionu Mladost
• 23.08.2020. za generaciju 2010 na stadionu Mladost
• 23.08.2020. za generaciju 2011/2012 na stadionu Karalinka.

Novina koju ćemo uvesti ove sezone jeste LIVESTREAM prijenos svih utakmica turnira, o čemu će učesnici biti obaviješteni, te nagradni fond koji obezbjeđuje naš sponzor – „NO1 – sportska oprema“ – Hasky sport d.o.o. Travnik. Također, za prvoplasirane tri ekipe na turniru su već obezbijeđene medalje i pehari, kao i za najbolje pojedince na turniru.



1.SPORT PREVENT GOLD CUP

Također, zbog nedostatka kvalitetnih nogometnih turnira za generacije pionira (2006/2007) i predpionira (2008/2009), ove godine pokrećemo SPORT PREVENT GOLD CUP – turnir u velikom nogometu.

Turnir se igra po pravilima velikog nogometa, u slijedećim terminima:

• 01.08.2020.godine za generaciju 2006/2007 na stadionu Karalinka
• 02.08.2020.godine za generaciju 2008/2009 na stadionu Karalinka.

I za ovaj turnir smo obezbijedili livestream prijenos svih utakmica na turniru, te također nagradu za prvoplasirane ekipe našeg sponzora „NO1 – sportska oprema“ – Hasky sport d.o.o. Travnik. Također napominjemo da je generalni sponzor 1.Sport Prevent Gold Cupa Općina Bugojno, na čelu sa Hasanom Ajkunićem, načelnikom Općine, istinskim zaljubljenikom u sport, nogomet naročito. I za ovaj turnir su obezbijeđene medalje i pehari za tri prvoplasirane ekipe i za najbolje pojedince na turniru.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresirane ekipe i klubove da se prijave za učešće na turnirima na:

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

• e- mail Kluba : [email protected]
• na telefon: 061 / 965 933 ( Viber, WhatsApp ) do datuma označenih na plakatima za najavljene turnire.

"Već sada je jako velika zainteresovanost, te Vas pozivamo da požurite sa prijavama", dodali su iz NK Sport Prevent Bugojno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti