Jedan od najmlađih klubova u BiH: Kantonalni prvoligaš počinje sa izgradnjom stadiona

Osnovani su 2012. godine

Jedan od najmlađih klubova u BiH: Kantonalni prvoligaš počinje sa izgradnjom stadiona

H. Zilić
Teme:

NK Stup je proljetni dio u ligi Kantona Sarajevo završio na četvrtoj poziciji u grupi B, ali samo sa tri boda manje od vodećeg dvojca ekipa Vratnika i Igmana.

U pomenutom sarajevskom klubu u posljednje vrijeme su veoma aktivni, uskoro će dobit i predivan fudbalski kompleks SRC NK Stup, a gradi se na prostoru bivše kasarne Nedžarići.

"Danas smo obišli lokaciju bivše kasarne "Nedžarići" na kojoj će ako Bog da biti sagrađen SRC NK "STUP." Radovi se odvijaju intezivno i blizu smo otklanjanja rastinja i korova koji je bio zastupljen u velikim količinama na pomenutoj parceli", stoji u saopštenju kluba.

[facebook]https://www.facebook.com/nkstupsarajevo/photos/a.1384052295247562/3196035424049231[/facebook]

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

Ekipa ima u cilju da se u narednim sezonama plasira i u viši rang bh. fudabala, a to su federalne lige. Sigurno da će stadion i tereni pomoći u treninzima, ali i samom razvoju ovog sarajevskog kluba.

NK Stup je jedan od najmlađih klubova u Bosni i Hercegovini, a osnovani su 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi