NK Stupčanica: Druga liga izborena, akcija "Jedan navijač - jedna stolica" uspješno završena
Foto: FB / NK Stupčanica

Stadion "Danac" uskoro dobija 400 novih stolica

NK Stupčanica: Druga liga izborena, akcija "Jedan navijač - jedna stolica" uspješno završena

Bliži se kraj u svim ligaškim natjecanjima u BiH, pa tako i u Kantonalnoj ligi Zeničkog-dobojskog kantona. NK Stupčanica je par kola prije kraja sezone bodovno obezbijedila titulu prvaka, a samim tim i promociju u viši rang, Drugu ligu FBiH - Centar.

Sjajne rezultate seniorskog tima, ispratile su i mlade nade olovskog fudbala, a posebno selekcija juniora, koja je također ovjerila titulu prvaka u juniorskoj konkurenciji pomenute lige.

Sjajna sportska priča posljednjih nekoliko dana je okrunjena skupljanjem novca za postavljenje stolica na natkrivenu i renoviranu tribinu stadiona "Danac", koji je dom Stupčanice.

NK Stupčanica je pokrenula akciju "Jedan navijač - jedna stolica" čiji je cilj bio skupiti novac za 400 stolica. U rekordnom vremenu ova akcija je uspiješno završena. Osim lokalnog stanovništva i privrednika, akciju su podržali brojni prijatelji kluba iz cijele BiH, ali i dijaspore. Akciji se odazvao i naš reprezentativac Edin Višća, te nekadašnji reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Iz klub su izrazili veliku zahvalnost svima koji su podržali ovu akciju, ali i sam rad kluba. Vrijedi napomenuti da Stupčanica ima sjajne uslove za rad, koji su zasluga Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Semirom Degirmendžićem.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ambicije ovog kluba u budućnosti su postati stabilan drugoligaš koji će promovisati mlade olovske nade, te raditi na poboljšanju uslova i infrastrukture.

Na kraju podsjetimo da je NK Stupčanica viši rang izborila pod trenerskom palicom Ahmeta Degirmendžića, koji je sa 83 godine najstariji dobitnik B trenerske licence o čemu smo već ranije pisali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi