"NK Bosna Visoko i njihovi predstavnici žele cijelu javnost u BiH napraviti ćoravom"

Saopštenje NK Stupčanica

"NK Bosna Visoko i njihovi predstavnici žele cijelu javnost u BiH napraviti ćoravom"

H. Zilić

U derbiju Druge lige FBiH - skupina centar, NK Bosna Visoko je u derbiju savladala NK Stupčanica Olovo rezultatom 1:0.

Ovim trijumfom Visočani su do kraja zakuhali borbu za prvo mjesto i plasman u play off za ulazak u Prvu ligu FBiH tako da nas u finišu sezone očekuje paklena borba ova dva tima.

Utakmica je imala i "treće poluvrijeme", a u redovims Stupčanice posebno su ogorčeni ponašanjem predstavnika kluba iz Visokog i odlučili su da javnost kroz saopštenje upoznaju oko cijele situacije.

Saopštenje kluba iz Olova prenosimo u cijelosti bez izmjena.

"U cilju zaštite integriteta našeg kluba, obraćamo se javnosti vezano za objave NK "BOSNA" VISOKO na njihovoj službenoj stranici, kao i njihovog predsjednika kluba u medijima. Nikad, ama baš nikad, naš klub na svojoj stranici ili negdje u javnosti se nije požalio na suđenje ili bilo šta drugo vezano za ovu takmičarsku sezonu. Nikad, ama baš nikad, nismo se obratili nijednim sportskim novinama ili portalima, ili im ustupili neke fotografije pomoću kojih smo htjeli pridobiti javnost. Nikad, ama baš nikad, nijedna naša utakmica nije prekinuta, za razliku od kluba iz Visokog i nikad nijedna ekipa na svom profilu se nije požalila na suđenje poslije utakmice sa Stupčanicom, ili na gostoprimstvo u Olovu, za razliku od kluba iz Visokog. Nikad nijedan bod nismo dobili za zelenim stolom. Sve bodove koje smo osvojili, osvojili smo isključivo na zelenom terenu za razliku od kluba iz Visokog.

NK " Bosna" Visoko i njihovi predstavnici izgleda žele cijelu BiH javnost napraviti ćoravom, vezano za događaje za vikend u Visokom, pa tako možemo sa sigurnošću reći da nijedan, ama baš nijedan snimak ili bilo šta drugo sa ove utakmice nismo ustupili bilo kakvom sportskom portalu, već je cijela država vidjela čime se oni služe, a žele cijelu državu uvjeriti u nešto sasvim drugačije.

E sad krenimo redom, naš "mali klub" je za vaš itekako velik, jer veliki klubovi dozvoljavalju protivničkim ekipama da imaju parking za igrače u okviru stadiona, a ne da igrači moraju tražiti parking po gradu kako bi ostavili svoja vozila i prošetali nekoliko kilometara do stadiona. Nijedan veliki klub ne postavlja ljude koji pokušavaju zabraniti ulazak predsjedniku protivničke ekipe do svlačionice. Nijedan veliki klub nema začepljene mokre čvorove gdje se ne može ni obaviti bilo kakva nužda, nijedan veliki klub ne dozvoljava svojim službenim predstavnicima da se bahato ponašaju i nasrću na protivničke igrače. Nijedan veliki klub ne naplaćuje VIP ulaznice protivničkoj upravi, kao i sve ostalo gore navedeno, samo "velika" Bosna. A sada o tim krvničkim startovima naših igrača, slobodno ih objavite, a mi ćemo javnosti u ovom klipu pokazati kakav je to takozvani krvnički start bio, na njihovog igrača Goraliju, a i da pogledaju njihove startove na naše igrače, pa neka javnost sama procijeni čiji su startovi bili krvnički, i samim tim, neka javnost procijeni ko se čime bavi i kakvim lažima.

Oglasi

Kada vidimo kakvim se lažima služe, onda će javnosti biti jasno i za ove navode o navodnom rasističkom vrijeđanju naših službenih predstavnika prema njihovim igračima iz Brazila, koji su se u više navrata rugali našim igračima i držći se za genitalije gestikulirali prema našoj klupi. Što se tiče skandiranja Cigani, Cigani, naš klub ne može utjecati na bilo kojeg navijača ili skupinu navijača da nešto pjevaju, izgovaraju ili navijaju, kao što ni "veliki" klub kao Bosna, nije mogla utjecati na svoje navijače da ne govore ubij ga, polomi ga, šumari, a znamo da su i to pošteni i kulturni ljudi, koji samo obavljaju svoje poslove i hrane svoje porodice od toga, ali izgleda da gospoda iz Visokog pokušava usmjeriti loptu u pogrešnom smjeru kao što rade od početka prvenstva.

Dominacija na terenu je kad te Stupčanica pregazi na terenu, i uvali ti 4 komada bez pomoći sudija, bez grubih startova i napravi vam bar 10 izglednih prilika za postizanje gola, a nije dominacija jedna, jedina prilika sa 11 m, koja je ruku na srce i bila. Neka gospoda iz Visokog demantuje naše navode klipovima, a ne lažnim riječima.

U nastavku vam donosimo video "krvničkog" starta nad Goralijom i blagog prekršaja igrača Bosne nad Džafićem, od kojeg je zadobio blaži potres mozga i u jednom trenutku ostao bez svijesti. U komentaru će biti postavljen link u kojem se nalaze sve sporne situacije.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

DALJE PROCIJENITE SAMI" stoji u pomenutom saopštenju NK Stupčanica.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST!!! U cilju zaštite integriteta našeg kluba, obraćamo se javnosti vezano za objave NK "BOSNA"...

Posted by NK Stupčanica on Monday, April 25, 2022

Top Komentari

ComputerNumericControl
Nevjerovatno, da ovo nije crveni karton za igraca Bosne.
9 0
user160309
ovaj prvi start se i ne vidi, jel na loptu ili igraca, stvarno je kvalitet snimka los, a ovaj lakat igraca bosne jasno se vidi i ovo je trebao biti karton
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi