NK Svatovac: Neko želi da nas uvuče u političke igre
Foto: EPA

Oglasio se tim iz Poljica

NK Svatovac: Neko želi da nas uvuče u političke igre

Midhat Šljivak

NK Svatovac iz Poljica oglasio se saopštenjem o dešavanjima oko kluba u posljednjih nekoliko dana.

Nakon što je meč 11. kola Druge lige FBiH, grupa Sjever, protiv Seone prekinut jer su igrači Svatovca nasrnuli na sudiju, na zvaničnij Facebook stranici kluba objavljeno jesaopštenje u kojem je navedeno kako su sudije bile podmićene sa 2.000KM i da je utakmica unaprijed bila dogovorena.

Klub iz Poljica je danas objavio novo saopštenje u kojem se navodi kako je Facebook stranica bila hakovana i ekipa se ogradila od javnog  blaćenja službenih lica meča protiv Seone.

“Po saznanju od osobe zadužene za vođenje zvanične Facebook stranice, PR menadžera za davanje zvaničnih obavještenja ispred UO NK Svatovac Poljice, da mu je zabranjem pristup u zadnjih deset dana, i da nema pristup administratora Facebook stranice NK Svatovac Poljice da korektno izvještava sa utakmica našeg nogmetnog kluba. UO NK Svatovac Poljice najoštrije osuđuje i ograđuje se od javnog blaćenja čelinka II Federalne nogometne lige i iznošenje neistine o tzv. “mutnim radnjama” kao i javno blaćenje komesara II NLFBiH Sjever gosp. Mustafe Osmanovića i Adila Osmanovića za koje se zna da u svijetu fudbala ne predstavlja ništa.Nalogodavac ovog teksta imao je za cilj da NK “Svatovac” Poljice uvuče u političke igre.

Vidno razočarani nestručnim i neformalnim vođenjem, od strane osoba koje su uspjele hakirati profil naše stranice i ubacivati izjave ispred UO NK Svatovac Poljice, iako se o tome UO našeg nogometnog kluba nije očitovao, smatramo krajnje neozbiljnim i samim tim narušen je ugled i dostojanstvo rukovodstva fudbalera, ali i pravih simpatizera Nogometnog kluba “Svatovac”.

S obzirom da takozvan Saopštenje NK “Svatovac” objavljeno na FB stranici kluba nije imalo pečat istog, evidentno je da je uspjeh NK “Svatovac” u 2017. godini nekome zasmetao! NK “Svatovac” Poljice se ograđuje od bilo kakvih informacija koje su objavljenje ili će biti objavljenje u budućnosti na raznim stranicama ukoliko nisu iste ovjerene pečatom kluba.

NK “Svatovac” Poljice tokom godina na tkamičenjima uvijek je imao korektan odnos kako sa klubovima tako i sa rukovodstvima liga, a što će nastaviti i u narednom periodu”, stoji u saopćenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi