U NK Vitez spremaju velike stvari, Duvnjak imenovan za trenera: Idealna sredina za pozitivnu priču
Duvnjak na zvaničnom predstavljanju

Klub dobio generalnog sponzora, stigao je i koordinator Akademije iz Italije

U NK Vitez spremaju velike stvari, Duvnjak imenovan za trenera: Idealna sredina za pozitivnu priču

S. Mlaćo

Bh. nogomet mogao bi dobiti još jednu lijepu sportsku priču. Rano je suditi šta će od svega biti, no ako se po jutru dan poznaje, NK Vitez se na 'velika vrata' vraća na nogometnu mapu naše zemlje.

Ovaj nekadašnji premijerligaš već godinama je u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, te se ne može pohvaliti uspjesima. Naravno, sve se odrazilo i na omladinske selekcije, pa primati uzimaju neki drugi klubovi, ali u nogometu se situacija itekako brzo mijenja.

Takvo nešto mogli bi se desiti u Vitezu, s obzirom da je ovaj klub dobio generalnog sponzora. Radi se o firmi TQT LLC USA. Kako su naveli iz NK Vitez, radi se o firmi koja pruža najkvalitetnije logističke usluge diljem Sjedinjenih Američkih Država, te u međunarodnom prijevozu, kao i trgovini nekretnina u UAE.

U NK Vitez su zatim ubrzo odlučili da za koordinatora Nogometne akademije imenuju Simonea Bianconija. Jučer je stigla da je za novog šefa struke imenovan ambiciozni Armin Duvnjak koji je posljednji angažman imao u NK Čelik Zenica.

Sa Zeničanima je izborio plasman u Prvu ligu FBiH i pokazao da je trenerska budućnost naše zemlje. Sada je stigao u NK Vitez i u ovom klubu vjeruju da je upravo Duvnjak trener koji će sa trenerima koji ostaju u klubu posložiti kockice za budućnost. Naredna polusezona će upravo poslužiti za to, a NK Vitez na zimsku pauzu ide sa sedme pozicije Druge lige Zapad, trećeg ranga bh. nogometa.

Duvnjak je jučer zvanično predstavljen, a o samom dolasku u NK Vitez, priči koja se 'pravi', te planovima govorio je za SportSport.ba.

Oglasi

"Poslije završetka mog angažmana u NK Čelik, uslijedili su razgovori sa određenim ljudima iz NK Vitez i pronašli smo zajednički jezik. Odlučio sam se za ovaj korak, vjerujem da svi zajedno možemo napraviti jednu lijepu priču. Neki dugoročni ciljevi se poklapaju sa mojim razmišljanjem i mislim da je to baš ono što mi odgovara u ovom trenutku. Želim da stvaram pobjednički mentalitet, mislim da je ovo idealna sredina i da možemo napraviti pozitivnu priču, te vratiti NK Vitez gdje on i pripada", rekao je Duvnjak.

U NK Vitez odradili su mnogo posla u proteklim mjesecima, ali jasno je da će i na zimskoj pauzi itekako morati raditi na svim planovima.

"Oduševljen sam samim razgovorima sa ljudima iz Viteza, tu su između ostalih Ivan Frljić, te Slaven Garić, kao i direktor Bianconi. Klub je tako jasno pokazao kakve su mu ambicije i kakvi su ciljevi. Neću govoriti o detaljima, ali klub je sve pripremio da sve bude kako mi zamišljamo, a na nama će biti da na terenu posao odradimo na najbolji mogući način".

Uspjeh sigurno neće doći 'preko noći', svjestan toga je i sam Duvnjak, ali i svi koji su dio kluba. Kada su pogleda tabela, NK Travnik je na pragu doigravanja za viši rang, ali drugi dio sezone itekako može dobro doći Vitežanima.

"Prvi moj zadatak je pregledati što više utakmice svog novog kluba. Gledao sam neke utakmice već ranije, ali želim što bolje upoznati ekipu. Želim da vidim na kojim mjestima trebamo tražiti pojačanjima, a kroz drugi dio sezone se želimo pripremiti za novu sezonu. Neku sličnu priču sam pravio u Čeliku, te mislim da imam potrebno iskustvo i želim da se i ovdje svi radujemo".

Oglasi

Akcenat će biti i na omladinski pogon kluba.

"Ozbiljan posao je ispred nas. Želim zajedno sa svojim pomoćnicima i ljudima iz omladinskog pogona da napravimo priču s kojom ćemo u budućnosti biti ponosni. Ova sredina, Vitez te okolna mjesta uvijek su imala odlične nogometaše. Treba se upustiti u ozbiljan rad, zagrnuti rukave i mislim da neće biti problema", dodao je Duvnjak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Iz samog rukovodstva NK Vitez ističu da je u narednom periodu plan vratiti imidž klubu, kao i poboljšati samo infrastrukturu, te na koncu i sa seniorskom selekcijom krenuti ka vodećim rangovima bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Grad Vitez, te ovaj klub to itekako zaslužuju. Visoke ambicije imamo i za budućnost kluba, odnosno omladinski pogon, što govori i angažovanje Simonea", dodali su iz NK Vitez.

Poželjeli su sreću novom šefu struke Duvnjaku, ali i nogometašima, te ostalim trenerima se zajedničkom večerom zahvalili na doprinosu u prvom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi