Noah: Igraću na Eurobasketu ako budem potpuno zdrav

Centar Bullsa najavio

Noah: Igraću na Eurobasketu ako budem potpuno zdrav

Midhat Šljivak

Centar Chicago Bullsa Joakim Noah izjavio je danas kako će nastupiti za Francusku na Eurobasketu u Sloveniji narednog septembra samo ukoliko bude potpuno zdrav.

Noah trenutno igra play-off u NBA ligi u dresu Chicaga iako je povrijeđen, ali ukoliko se ne oporavi do septembra, nećemo ga gledati u dresu reprezentacije Francuske, što je danas 28-godišnji košarkaš i potvrdio.

"Iako sam povrijeđen igram u doigravanju. Bullsi su uvijek bili moj prioritet i moram biti potpuno zdrav da bih igrao u NBA ligi. Neću igrati za reprezentaciju na Eurobasketu ukoliko ne budem spreman", rekao je Noah za L'Equipe.

Noah je ove sezone odigrao 66 utakmica za Bullse, te je prosječno ubacivao gotovo 12 poena, uz nešto preko 11 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.