Noć za zaborav Ognjena Vranješa, Dinamo na bh. pogon ide ka evropskom proljeću

Liga Evrope, 2. kolo grupne faze

Noć za zaborav Ognjena Vranješa, Dinamo na bh. pogon ide ka evropskom proljeću

Dinamo je nakon Fenerbahčea savladao i Anderlecht u grupi D Lige Evrope, pa se čini da Modri krupnim koracima idu ka toliko željenom evropskom proljeću. Dinamo je večeras u Briselu slavio sa 0:2 protiv Anderlechta.

Od početka je Dinamo bio puno agresivniji, a gosti su opasno zaprijetili prvi put u 16. minuti kada je svoj udarac oprobao Dani Olmo. Ipak, lopta je otišla preko gola.

Dvije minuta kasnije, nesporazum Najara i Vranješa u zadnjoj liniji Anderlechta, lopta dolazi do Petkovića kojeg bh. reprezentativac ruši u svom kaznenom prostoru, a sudija mu pokazuje žuti karton i dosuđuje penal za Dinamo. Nekoliko trenutaka kasnije Izet Hajrović sa bijele tačke pogađa za 0:1.

Nastavio je Dinamo sa napadima, a mladi bh. reprezentativac Amer Gojak se u 23. minuti našao u dobroj šansi, ali je šutirao po sredinio gola. Imao je još jednu dobru priliku u prvom dijelu Izet Hajrović, koji je neometan šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik pored stative gola Anderlechta.

Prvi put je Anderlecht ozbiljnije zaprijetio u 34. minuti preko Santinija, ali promjene rezultata nije bilo.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Dinama, a tek što je krenulo drugo poluvrijeme Ognjen Vranješ zbog faula nad Olmom dobija drugi žuti, pa samim time i crveni karton i tako ostavlja Anderlecht s desetoricom.

Krenuo je Dinamo nakon isključenja Vranješa po novi gol, prijetio je Oršić u 47. minuti, da bi Hajrović nakon udarca glavom dvije minute kasnije bio veoma blizu svog drugog gola na ovom meču. Udarac Danija Olma iz 59. minute je golman domaćih uz pomoć prečke uspio zaustaviti, ali je u 68. minuti bio nemoćan. Nakon sjajne akcije Dinama, Gojak šutira, lopta pogađa nekog na putu do gola, vara Didillona i završava iza njegovih leđa.

Dinamo je tako, s obzirom da je imao igrača više, potvrdio novi trijumf u Ligi Evrope. Do kraja meča je bilo još nekoliko obećavajućih situacija, ali je ostalo 0:2. U posljednjim trenucima meča i Dinamo je ostao sa desetoricom pošto je crveni karton zaradio Teophile-Catherine.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treba dodati da je Izet Hajrović u igri proveo 76 minuta prije nego što ga je zamijenio Šunjić, dok je Gojak odigrao svih 90 minuta za Dinamo. Vranješ je isključenje zaradio u 46. minuti susreta.

Zagrepčani se nakon dva kola nalaze na prvom mjestu u grupi D sa maksimalnih 6 bodova, dok je drugi Fenerbahče sa tri boda. Fener je u drugom kolu uspio savladati Spartak iz Trnave.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bošnjaci dominiraju u Dinamu.
5 4
damir bosnjak
jebo te granice tvoje..o cemu ti deveras papcino jedna.zato si drugorazredni igrac
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi