Nogomet piše romane: Chape golom u 95. izborio južnoameričku Ligu prvaka

Nogomet piše romane: Chape golom u 95. izborio južnoameričku Ligu prvaka

E. Škorić

Brazilski nogometni klub Chapecoense skoro je nestao prije godinu dana kada se desila strašna avionska nesreća, ali danas je izborio nastup u južnoameričkoj Ligi prvaka.

Chapecoense je postao poznat nakon što je ostao skoro bez kompletnog tima prošle godine u avionskoj nesreći i činilo se da se klub gasi, ali se izdigao iznad svega i nastavio da živi.

Podsjećamo, u spomenutoj nesreći život je izgubilo 19 nogometaša, kada je klub išao prema Kolumbiji da odigra meč Copa Sudamericane.

Samo je šest osoba preživjelo nesreću, među kojima i trojica nogometaša, ali godinu dana kasnije Chapecoense je uspio da se plasira u Copa Libertadores.

U zadnjem kolu brazilskog prvenstva Chapecoense je s 2:1 savladao Coritibu i tom pobjedom je došao do velikog cilja. De Melo je u 95. minuti zabio za veliko slavlje Chapecoensea, a prethodno je Elicarlos u 35. minuti izjednačio na 1:1, nakon što su gosti poveli golom Clebera u 15. minuti.

Chapecoense je završio osmi sa 54 boda, sedmi je Vasco sa 56 i ove dvije ekipe igrat će u kvalifikacijama, dok su Corinthians, Palmeiras, Stanos, Gremio, Cruzeiro i Flamengo izborili direktan nastup na prestižnom južnoameričkom turniru.

Promo

Top Komentari

komedija
Preljepa vijest. Kada se sjetim ove tragedije tacno se sjebem. Bravo momci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi