U 2020. godini je prvo bio rukometni, pa nogometni reprezentativac: Sve ovo je nadrealno

Zanimljiv slučaj na Farskim ostvrima

U 2020. godini je prvo bio rukometni, pa nogometni reprezentativac: Sve ovo je nadrealno

E. Škorić

Hilmar Leon Jakobsen igrao je u srijedu 90 minuta u porazu Farskih ostrva od Litvanije u prijateljskoj utakmici.

Zanimljivo da je samo nekoliko mjeseci ranije postigao tri gola za rukometnu reprezentaciju ove nordijske zemlje. Veznjak je inače sedam godina bio nogometno odsutan, sve dok nije u julu prešao u HB Torshavn, redove prvaka Farskih ostrva.

Ove sezone je čak postigao 12 golova u prvoj ligi i na kraju dobio poziv selektora u reprezentaciju.

"Zabavljao sam se igrajući rukomet, ali oduvijek sam sanjao o igranju nogometa", rekao je Jakobsen, koji priznaje da je u nogometnom klubu Torshavn dobio šansu nakon što je tim bio oslabljen i falilo im je igrača.

"Pozvali su me ljetos, ja sam uskočio u prvi tim i očito sam dobro iskoristio priliku". Komentarisao je poziv u nogometni nacionalni tim za duel s Litvanijom.

"Sve se dogodilo tako brzo. Prije četiri mjeseca sam igrao rukomet, a sada igram za nogometnu reprezentaciju. To je nadrealno, ne znam šta da kažem. Ovo je jako veliko s obzirom na to da sedam godina uopće nisam igrao nogomet", rekao je Jakobsen prije nego što je debitovao za Farske ostvre.

Sada bi mogao dobiti priliku i u mečevima Lige nacija, a ko zna - možda i u nekom od rukometnih mečeva Farskih ostrva u budućnosti.

Top Komentari

Tmm1987
Slična reprezentacija našoj, tu smo negdje
2 1
struja
Jaka konkurencija,stas,sve raja iz iste ulice
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi