Nogomet u donejm rublju oduševio SAD

Nogomet u donejm rublju oduševio SAD

O. Lekić

Lingerie Football League (LFL) novi je američki izum u kojem seksi igračice obučene u donje rublje i zaštitnu opremu igraju američki fudbal.

Igra je koncipirana po "full contact" principu, kao i u ostalim football ligama, a teren je dug 46 metara i širok 27 metara. Podijeljen je u osam zona, a pogodci vrijede 6 bodova. Poluvrijeme traje 17 minuta, a pauza između dva poluvremena je 15 minuta.

Liga je osnovana 2009., a podijeljena je na Istočnu (Chicago Bliss, Miami Caliente, New York Majesty, Philadelphia Passion, Tampa Breeze) i Zapadnu konferenciju (Dallas Desire, Denver Dream, Los Angeles Temptation, San Diego Seduction, Seattle Mist).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.