Nogometaš Atletico Madrida prva želja na spisku Mikela Artete

Može li ga dovesti?

Nogometaš Atletico Madrida prva želja na spisku Mikela Artete

E. Oštraković

Iako u svijetu sporta traje pauza nastala pandemijom koronavirusa, to nije prepreka klubovima da pregovaraju sa igračima oko eventualnog angažmana.

Tako i trener Arsenala, Mikel Arteta, već priprema listu pojačanja za narednu sezonu.

Nakon što je u januaru doveo dva igrača na posudbu, Pabla Marija i Cedrica Soaresa, Arteta je spreman kupovati na ljeto.

Navodno je prva meta Artete u narednom prijelaznom roku vezni nogometaš Atletico Madrida, Thomas Partey.

On je, barem prema pisanju engleskih medija, bio na listi želja i Unaija Emeryja, ali ga ovaj nije uspio dovesti.

Ovaj nogometaš ima otkupnu klauzulu od 44 miliona funti, a Arteta je spreman da je aktivira, te da krene u pregovor sa igračem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O svemu je govorio i Partey, čiji je odgovor za medije pomalo naslutio da bi mogao promijeniti sredinut.

"Premier liga je najbolja liga na svijetu, tamo igraju najbolji nogometaši. Nadam se, da ću i ja jednog dana igrati tamo. To je moja želja. Moj agent se brine oko transfera, tako da ja ne želim previše razmišljati o tome. Sretan sam sve dok igram, a ako ostanem u Atleticu ni to neće biti kraj svijeta", izjavio je Partey.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti