Nogometaš Borca donirao ocu dio jetre, a jučer se uspješno vratio na teren

Doživio je ovacije publike

Nogometaš Borca donirao ocu dio jetre, a jučer se uspješno vratio na teren

S. Mlaćo

Borac iz Jelaha jučer je slavio pobjedu protiv Moševca 4:0. Tim iz Jelaha tako je ostao lider na tabeli, ali o jučerašnjem susretu dugo će pričati iz potpuno drugog razloga.

Naime, na teren se vratio prvotimac Kenan Mudrov koji je prije skoro pola godine morao prekinuti igračku karijeru. Razlog je bio njegov otac Ramiz.

Naime, Kenan je odlučio donirati dio jetre svom ocu, te mu tako spasiti život.

Sve je proteklo uspješno nakon transplatacije, a doktori su prvotimcu Borca predviđali dužu pauzu. Ipak, jučer se vratio.

Po prvi put nakon operacije zaigrao je 25. minuta.

"Kenan Mudrov se nakon pola godine vratio na fudbalski teren i jučer je u 65. minuti susreta izmedju Borca i Moševca ponovo zaigrao nakon šestomjesečne pauze. Keno je bio jedan od najboljih igrača Borca iz Jelaha, ali to ga nije spriječilo da se odluči da napravi pauzu i da donirao dio jetre svome ocu kojem je transplatacija bila preko potrebna. Operacija je uspješno prošla te se otac Geca uspješno oporavio kao i njegov sin Kenan.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ulazak Kenana Mudrova popraćen je sa velikim aplauzom, a njegova igra na terenu je garancija da će trener FK Borac Jelah Sirovic moći računati na njega u pohodu na titulu prvaka Druge lige Centar.

Braća Kenan i Vedad Mudrov su jedni od najboljih igrača Borca, a tribine Šibova su nezamislive bez uvijek veselog Gece, njihovog oca, koji se odlično oporavio i opet je na tribinama Šibova i bodri svoje sinove", stoji na stranici Jelašani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi