Nogometaši Čelika 29 godina bez pobjede na Koševu

Zeničani gostuju Sarajevu

Nogometaši Čelika 29 godina bez pobjede na Koševu

D. Kurbegović

Nogometaši Sarajeva i Čelika sutra će od 13 sati odigrati  utakmicu 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Bit će to duel starih rivala, koji je uvijek plijenio pažnju publike, bez obzira da li se utakmice igrale u Sarajevu ili Zenici. Ova utakmica sigurno više znači domaćinu zbog nastavka borbe za vrh tabele, dok Zeničani žele srušiti negativnu tradiciju koju imaju na Koševu i nakon pet vezanih poraza pokušati da ostanu neporaženi.

Zanimljiv je podatak koji govori da su nogometaši Čelika posljednju pobjedu na najvećem stadionu u našoj državi ostvarili u sezoni 1986/87, kada je bilo 0:1 za crno-crvene. Od te godine, pa do danas Zeničani su na Koševu odigrali 26 utakmica uz skor od 23 poraza i tri remija. 

Posljednji put ekipa s Bilinog polja neporažena je napustila Koševo u sezoni 2014/15, kada je bilo 1:1, a tada je Zeničane s klupe predvodio Boris Pavić. Posljednja utakmica između ova dva tima igrana u Sarajevu 05. marta 2016. godine završena je pobjedom bordo ekipe rezultatom 2:1, a strijelci su bili Leon Benko i Haris Harba dok je za goste pogodio Marin Popović. Prva utakmica ove dvije ekipe u ovoj sezoni igranoj na Bilinom polju okončana je podjelom bodova, bilo je 1:1, a strijelci su bili Marin Popović za Čelik i Marko Ćetković za Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li Zeničani srušiti tradiciju dugu 29 godina znat ćemo sutra ili će Sarajevo pobjedom nastaviti uspješnu tradiciju na svom stadionu kada su u pitanju utakmice protiv kluba iz Zenice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi