Nogometašicama Iskre tri vrijedna boda u Bijeljini

Bugojankama minimalna pobjeda

Nogometašicama Iskre tri vrijedna boda u Bijeljini

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre jučer su u Bijeljini, tačnije Etno selu Stanišići, savladali domaćina Radnik Bumeranga sa minimalnih 1:0 (0:0) i tako upisali vrijedna tri boda.

Ovaj susret odigran je po veoma teškom vremenu, zbog velikih vrućina tokom cijele utakmice, a malobrojni gledaoci nisu mogli vidjeti naročito  zanimljivu partiju.

Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti sjajnu priliku za domaće već u osmoj minuti kada nakon prekida Vukica Mićanović na gol liniji pogađa Irenu Bjelicu i gošće su se uspjele odbraniti. U 33.minuti Hadžo probija po desnoj strani, a Samira Goretić sa par metara prebacuje mrežu domaće golmanice i na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu ŽNK Iskra je zaigrala mnogo bolje i ofanzivnije, dok je domaćim nogometašicama koje na klupi nisu imale nijednu rezervu,  ponestalo snage što je na kraju bio i odlučujući detalj ovog susreta. Prvu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni Bugojankama je donijela Marina Lukić u 77.minuti, a asistenciju je upisala Ulmija Lužić.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i tri boda otišla su u Bugojno. U narednom kolu koje se igra tek za dvije sedmice ŽNK Iskra će ugostiti ekipu Modriče, dok će Radnik Bumerang u goste SFK 2000 Sarajevo.

ŽFK Radnik Bumerang – ŽNK Iskra Bugojno 0:1 (0:0)

Stadion Etno selo Stanišići. Gledalaca:50.

ŽFK Radnik Bumerang: Spasojević, Jović, Stokanović, Stević, Milović, Mičanović, Njeguš, Šakotić, Jović, Mičić, Milović. Trener: Dragan Jevtić.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Vujošević, Bjelica, Mešić, Jusić, Basara, Koluh, Lukić, Lužić, Goretić, Hadžo. Trener: Salim Duraković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi