Nogometašice Banja Luke na svom stadionu bolje od Iskre

Kvalitetan susret na Gradskom stadionu

Nogometašice Banja Luke na svom stadionu bolje od Iskre

Samir Mlaćo

Pred oko 50-tak gledalaca u subotu su na Gradskom stadionu u Banja Luci snage su u okviru 9.kola Premijer lige naše zemlje odmjerile nogometašice Banja Luke i Iskre, a domaće su slavile pobjedu rezultatom 2:0 (1:0).

Gošće iz Bugojna mogle su prve povesti, imale sjajnu priliku već u prvoj minuti, ali realizacija im očigledno i nije bolja strana. Kazna za promašaj došla je u 15.minuti kada Dijana Cvijić trese mrežu Arnele Begić i dovodi svoj tim u vodstvo.

Bugojanke su od 50.minute igrale sa igračicom manje s obzirom da je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradila Irena Bjelica, pa je posao Banjalučankama bio dodatno olakšan. Konačnih 2:0 u 89.minuti postavila je Sumeja Bektaš.

Nakon devet odigranih kola nogometašice Banja Luke nalaze se na petom mjestu sa 12 osvojenih bodova, dok su gošće iz Bugojna jedno mjesto iznad  sa 13 bodova.

ŽFK Banja Luka – ŽNK Iskra Bugojno 2:0 (1:0)

Gradski stadion u Banja Luci. Gledalaca:50. Glavni sudija: Ivana Vlaić (Sarajevo).

ŽFK Banja Luka: Veselinović (85.Lolić), Bektaš, Stojić, Ćebedžija, Crnjak, Cvijić, Milanović, Bojanić (56.Galić), Kodžo, Mitrović (90.Arsić), Škorić.

ŽNK Iskra: Begić, Jusić, Lužić (70.Behrem), Hadžo, Basara, Goretić, Koluh, Lukić, Mešić (60. Forić), Hajdarević, Bjelica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi