Nogometašice Iskre uspješno obavile prvi dio priprema

Trener Duraković vjeruje u uspjeh ove ekipe

Nogometašice Iskre uspješno obavile prvi dio priprema

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre iz Bugojna na stadionu Hendek pripremaju se za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije grupa Jug. 

Bugojanke su se dodatno pojačale za drugi dio sezone, a jedini cilj je osvajanje prvog mjesta koje donosi baraž za žensku Premijer ligu naše zemlje. Svi vjeruju u uspjeh na kraju sezone, a trener Salim Duraković zadovoljan je kako igračice odgovaraju njegovim zahtjevima.

"Prvi dio priprema je uspješno završen prema planu i programu. Sada imamo plan da krajem sedmice odemo na par dana u Mostar i odigramo dvije prijateljske utakmice sa Mostarom i Ljubuškim. Nove igračice su se veoma dobro uklopile, dobro rade i treniraju te se  nadamo i dobrim rezultatima", kazao je za SportSport.ba šef struke ŽNK Iskra Salim Duraković .

U prvom kolu nastavka sezone Bugojanke će na domaćem terenu dočekati ŽNK Sloga iz Bosanske Otoke, a susret će biti odigran 3. aprila na stadionu Jaklić. U prvom duelu ova dva tima nogometašice Iskre slavile su sa nevjerovatnih 11:0, pa bi sve osim njihove sigurne pobjede u ovom duelu bilo ravno senzaciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi