Nogometna krema na Ballackovom oproštaju

Nijemac se oprostio od nogometa

Nogometna krema na Ballackovom oproštaju

Edmir Škorić

Veliki broj nogometnih zvijezda ispratio je večeras Michaela Ballacka, bivšeg kapitena Njemačke, koji je i službeno okončao igračku karijeru.

U suzama je Ballack negdje iza 22 sata napustio nogometnu pozornicu u pratnji svjetskih nogometnih zvijezda kao što su Didier Drogba, Michael Essien, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Joachim Loew, Jose Mourinho, Miroslav Klose, Rene Adler, Lothar Matthaus, Oliver Neuville, Carsten Jancker, Bernd Schneider, Torsten Frings, pa i vozač Formule 1 Michael Schumacher...

"Odlučio sam da ne plačem, ali to nije tako jednostavno. Unatoč teškim trenucima, ovo je super za mene. Bila je to lijepa karijera, a ne bi sve to uspio da nije bilo velike podrške svih vas", rekao je Ballack.

Na stadionu u Leipzigu oko 50.000 gledatelja oduševljeno je pozdravljalo svaki Ballackov dodir s loptom. On je nastupao u crvenom dresu sa brojem 13 na leđima. Pomalo je bio zbunjen kada je sudac Bernd Hyne u 83. minuti odsvirao kraj utakmice.

Ballack i prijatelji su odmjerili snage sa reprezentacijom svijeta (4:3), a susret je uživo prenosilo nekoliko televizijskih postaja iz raznih zemalja. 

"On je fantastičan igrač. Nadam se da je sretan i želim mu od srca sve najbolje. Bilo bi jako lijepo kada bismo se ponovo sastali", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


 
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije