Nogometni savez BiH prijatelj turneje FIFA trofeja

Trofej stiže u Sarajevo

Nogometni savez BiH prijatelj turneje FIFA trofeja

SportSport.ba

Dok su oči bosanskohercegovačke javnosti usmjerene ka austrijskom Insbrucku gdje se sutra, u srijedu, 5. marta, 2014. igra prijateljska utakmica naše nogometne reprezentacije sa izabranom vrstom Egipta, posljednje pripreme se odvijaju za dolazak FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva u našu zemlju koji stiže 6. marta posebnim avionom iz Praga.

Prijatelj ovog velikog projekta je i NS/FSBiH, a predsjednik Saveza, Elvedin Begić, učestvovat će u ceremoniji dobrodošlice na sarajevskom aerodromu te se obratiti prisutnim gostima iz sportskog, kulturnog i javnog života, kao i predstavnicima medija iz BiH. U jeku priprema za prijateljski meč sa reprezentacijom Egipta, predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić osvrnuo se i na učešće NS/FSBiH u ovom velikom projektu.

“Sretni smo što smo ove godine dio ove velike turneje i dio velike sportske priče učešća na Svjetskom prvenstvu. Zahvalni smo našoj selekciji, igračima i stručnom štabu, navijačima i sponzorima što su pomogli naš put do takmičenja, te naravno FIFA-i i kompaniji Coca-Cola što su omogućili Bosni i Hercegovini da bude dio ovako velikog događaja“, istakao je Begić pred utakmicu u Insbrucku.

Uvrštavanjem Bosne i Hercegovine u ovu globalnu turneju FIFA trofeja još jedan je dokaz koliki je uspjeh postigla naša nogometna reprezentacija plasmanom na Svjetsko nogometnog prvenstvo ove godine u Brazilu.

“Drago nam je da smo našim plasmanom u Brazil doprinijeli tome da građani Bosne i Hercegovine uživo vide Trofej. Pozivam ih da potpišu veliki navijački transparent koji će našim Zmajevima biti podrška u najvažnijim utakmicama u historiji naše reprezentacije, te da se slikaju na velikom foto-zidu naše reprezentacije i budu naš 12. igrač “, istakao je Begić najavljujući ovaj veliki sportski i zabavni događaj izrazivši nadu i da će naša reprezentacija u sutrašnjoj utakmici pobjedom dokazati svoj kvalitet.

Nakon premijernog predstavljanja na sarajevskom aerodromu u četvrtak, 6. marta, svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći će vidjeti originalni FIFA trofej 7. marta od 13 sati do 21 sat, te 8. marta od 9 sati do 21 sat u dvorani "Mirza Delibašić".

Ulaznice za ovaj događaj su besplatne, ali obavezne, i mogu se osigurati putem portala www.kupikartu.ba, na www.coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom Trofeja. Također, karte se mogu preuzeti i u prodajnim objektima Sport Lifea širom Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.