Nogometni svijet se oprašta od Tita Vilanove

Nogometni svijet se oprašta od Tita Vilanove

Edmir Škorić

Nogometni svijet potresla je danas vijest kako je preminuo bivši trener Barcelone Tito Vilanova.

Tito se s tumorom parotidne žlijede borio dvije godine. Nažalost, danas je izgubio najvažniju životnu bitku i zauvijek nas napustio. Mnogi iz svijeta nogometa opraštaju se na bilo koji način od Tita.

"RIP Tito! Iskreno saučešće obitelji", napisao je nogometaš Real Sociedada Antoine Griezmann.

"Ožalošćen sam zbog smrti Tita Vilanove i želim da izrazim sućut njegovoj porodici", napisao je napadač Manchester Cityja Sergio Aguero.

"Želim da izrazim saučešće prijateljima i porodici. On je uvijek bio primjer čovjeka koji se bori. Nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru", rekao je napadač Atletica David Villa.

"RIP Tito", kratko su se putem društvevnih mreža oglasili i Realovi veznjaci Isco, te Xabi Alonso.

"Počivaj u miru Tito Vilanova", oglasio se Liverpoolov veznjak Lucas Leiva, dok je Fredy Guarin poručio: 

"Čuo sam tužnu vijest kako je preminuo velikan fudbala Tito Vilanova. Iskreno saučešće obitelji".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim puno snage obitelji i prijateljima. RIP Tito Vilanova", poručio je Espanyolov golman Kiko Casilla.

"Mnogo snage i hrabrosti obitelji i prijateljima Tita Vilanove. On je bio primjer kako se boriti. RIP", komentar je stopera Real Madrida Sergija Ramosa nakon što je saznao za smrt bivšeg trenera Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti